‘Nieuwe’ Hardebollenstraat houdt openingsfeest | De Utrechtse Internet Courant ‘Nieuwe’ Hardebollenstraat houdt openingsfeest | De Utrechtse Internet Courant

‘Nieuwe’ Hardebollenstraat houdt openingsfeest

‘Nieuwe’ Hardebollenstraat houdt openingsfeest
De Hardebollenstraat. Foto: DUIC
Na drie jaar leegstand zitten er sinds een paar weken weer nieuwe huurders op de Hardebollenstraat. Veelal creatievelingen hebben hun intrek genomen in de voormalige peeskamers. En dat moet gevierd worden.

Na drie jaar leegstand zitten er sinds een paar weken weer nieuwe huurders op de Hardebollenstraat. Veelal creatievelingen hebben hun intrek genomen in de voormalige peeskamers. En dat moet gevierd worden.

Eén van de huurders, de Utrechtse kledinglijn Utca’s Finest, heeft daarom voor 28 juli een groot openingsfeest gepland. “Er komen sprekers, DJ’s en een reggeaband”, vertelt Josje Snijders van Utca’s Finest. “De hele avond is eigenlijk één groot open huis en bijna alle huurders doen mee. Alleen twee of drie huurders niet omdat ze er niet zijn op die dag.”

Snijders was met haar bedrijf één van de eerste die drie weken geleden intrek nam in een oude sekswerkplek aan de Hardebollenstraat. En dat terwijl haar winkel midden in het centrum ligt. “Wij zitten in een straatje (Kintgenshaven, red.) dat niet heel bekend is in de stad. Onze winkel heeft daar geen etalage en ook geen kantoorruimte. Vooral naar dat laatste waren we al een tijd op zoek. Dus toen dit vrij kwam, hebben we geen moment getwijfeld.”

En hoe zijn de eerste ervaringen in de straat waarin iedereen nieuw is? “Ontzettend leuk! Heel anders dan het straatje bij onze winkel. Hier mogen we niks verkopen, dus gebruiken we de ruimte ook als showroom. Mensen in de straat lopen hier af en toe naar binnen om te vragen wat we allemaal aan het doen zijn. En al die creatievelingen maken het heel bruisend”, besluit Snijders.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Robbie

  Feest? Zijn ze helemaal gek geworden?!? Dat is een woonbuurt! Ik span een kort geding aan!

 2. Karenlee

  Robbie, volgens het FB event pagina begint het ‘feest’ om 16:00 en is al om 20:00 afgelopen. Ze zullen ook heus de volume knop niet om 10 hebben staan. Ik vind het een leuk initiatief.

 3. bas

  Idd, eerst overlast door de prostitutie en nu door de hipster hippies.

 4. Herman

  Misschien kan het comite “Oog in Al tegen alles”, stichting “Lepelenburg Leeg”, groep”Leidsche Rijjn wil slapen” en Stichting”Alle klokken stil” een handje helpen om de bezorgde bewoners een bezwaarschrift op te stellen?

 5. Dirk

  Het wijk-C-komitee heeft volgens mij ook al een tijdje niets meer te doen sinds de Kade afgeblazen is.

 6. R

  Goede sarcastische reacties van Robbie en Herman. 😀

  Extreem voor een slecht idee (Kade) of tegen een goed idee (bomen) zijn eindigt altijd in zuur gedoe; constructief samenwerken is iets wat we de laatste jaren helaas steeds minder zien.

 7. Scherpschutter

  Een feest?! Ocharme toch…De vogels zullen verdwaasd rondvliegen, vliegende mieren zullen dagen van slag zijn en de arme naaktslakken hebben al helemaal geen schijn van kans in het feestgedruis, om over de belasting voor de mossen, het onkruid en wat verdwaalde grasstengels op de stoep nog maar te zwijgen.

  Verbieden die handel!

 8. 25-jaar-BreedstrBuurtBewoner

  Op zichzelf een positief, sociaal initiatief, begrijpelijk (en nuttig?) dat de nieuwe huurders elkaar leren kennen.
  Maar wees niet verbaasd als de hele buurt er niet op af komt; het overgrote deel van alle bewoners zijn wel heel blij met de komst van een ander soort huurders,
  maar er wordt nu nog (extra) genoten van “gewone” rust en gezelligheid!

  Is een “koffie-uurtje” o.i.d. niet een aardig alternatief? Dat geeft ook (meer) de gelegenheid voor een praatje, juist tussen de buurtbewoners en “nieuwelingen”
  terwijl je elkaar ook kunt verstaan!
  DJ’s, Reggae-band….allemaal prachtig, maar niets nieuws en tegenwoordig
  “normale luidruchtigheid” als bij elke opening.

  Bedenk iets als een “vergroot familie feest” met kinderspellen, “gezellig” praten:
  “waar kom je vandaan “en “wat maak je”
  Nieuwe en oude buurtbewoners nemen (zelf gebakken/gekochte) taart en/of koek mee. Koffie en/of een drankje, etc.

  Ik haat koken etc, maar wil me voor zoiets nog wel inspannen!

 9. Frits vrolijk

  Heel goed ,zo.n openingsfeesje
  Robbie en bas niet zeuren
  De buurt is blij dat de dames plus overlast vertrokken zijn
  Leve de buurt
  Leve buurtkinderen
  Leve woonplezier
  De dames van lichte zeden,,wens ik het beste sukses

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).