Hema de musical, met 27 figuranten uit Utrechtse filialen | De Utrechtse Internet Courant Hema de musical, met 27 figuranten uit Utrechtse filialen | De Utrechtse Internet Courant

Hema de musical, met 27 figuranten uit Utrechtse filialen

Hema de musical, met 27 figuranten uit Utrechtse filialen

Hema de musical is op 18, 19 en 20 januari te zien in de Stadsschouwburg.  In de hoodrollen Joep Onderdelinden, Wimie Wilhelm, Laus Steenbeeke en Bodil de la Parra. Daarnaast zien we  27 figuranten, gerekruteerd uit diverse Utrechtse HEMA-filialen. 

Het publiek ziet  een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving en maakt  kennis met verschillende HEMA-medewerkers, waaronder Anja, al 20 jaar in dienst, die te maken krijgt met een midlifecrisis. Maar ook met Huibert van de fotoafdeling, de 64-jarige Tilly van de gordijnen, de Turkse Yildiz van het gebak, de 17-jarige puberende Nancy en vele anderen.

Ieder heeft zijn eigen verhaal, problemen en karakter. Alles wordt anders met de komst van de nieuwe, Spaanstalige, stagiaire Ramona Fernandez de Carvallho. Het is voor haar heel belangrijk om in te burgeren in de Nederlandse samenleving. Waar kun je dat beter doen dan bij de HEMA? Zal zij uitvinden wat de ‘Nederlandse identiteit’ is?

Utrechtse figuranten

Bijzonder aan HEMA de musical is dat 27 HEMA-medewerkers uit Utrecht  meespelen als figurant.  Op 18 januari, de eerste speeldag,  krijgen zij in Stadsschouwburg Utrecht een workshop en spelen zij vervolgens alle drie de voorstellingen mee. Tijdens de workshop krijgen ze uitleg over de scènes. Zo zingen ze mee bij een kerstlied en zijn ze winkelend publiek op het toneel.

De  figuranten zijn afkomstig van het hoofdkantoor, Maarssenbroek, Soest, Utrecht- Vleuterweide, Utrecht-centrum, Utrecht-Hoog Catharijne, Utrecht-Kanaleneiland en Utrecht-Overvecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).