Het Utrechts Dichtersgilde gaat dwars door de stad met affiches en ansichtkaarten | De Utrechtse Internet Courant Het Utrechts Dichtersgilde gaat dwars door de stad met affiches en ansichtkaarten | De Utrechtse Internet Courant

Het Utrechts Dichtersgilde gaat dwars door de stad met affiches en ansichtkaarten

Het Utrechts Dichtersgilde gaat dwars door de stad met affiches en ansichtkaarten

Het Utrechts Dichtersgilde gaf vorig jaar op Gedichtendag dichtbundels weg, onder het motto ‘Het Utrechts Dichtergilde gaat dwars door de Stad’. Dit jaar gaat het Gilde op donderdag 30 januari weer dwars door de stad, nu voorzien van affiches en ansichtkaarten. Die worden in Boekhandels weggegeven en op diverse locaties in de stad weggegeven of aangeplakt. Waar? In de Bibliotheek, bij het Gemeentehuis en op Utrecht CS.

Gedichten van Mark Boog, Chrétien Breukers, Ellen Deckwitz, Peter Drehmanns, Ruben van Gogh, Ingmar Heytze, Baban Kirkuki, Peter Knipmeijer, Onno Kosters, Nanne Nauta, Alexis de Roode, Vrouwkje Tuinman worden op die manier in veelvoud verspreid door de stad. Els van Stalborch en Fred Penninga treden morgen toe tot het Gilde. Maarten Das neemt afscheid.

Gildemeester Chrétien Breukers over deze actie: ‘Tijdens Gedichtendag en Gedichtenweek is er een tsunami aan activiteiten. Rijp en groen door elkaar. Daar is niks mis mee, maar het is wel véél. Bovendien ligt de nadruk niet op het werk van de dichters, maar op hun aanwezigheid. Wij willen daar iets aan doen, door onze gedichten aan de bewoners van Utrecht te schenken. Dáár gaat het immers om, om de tekst.’

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).