Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Foto: Snowstar
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Donna Blue

Waar: De Nijverheid
Wanneer: Vrijdag 6 maart, vanaf 20.00 uur
Prijs: 11 euro

Donna Blue is een duo van geliefden en dat is te horen. Ze maken zwoele pop met surf en rock ‘n’ roll-invloeden, met langzaam ontluikende gitaarnummers. De speciale show in De Nijverheid is onderdeel van een internationale tour. “Een avond om weg te smelten onder het neonlicht”, aldus de organisatie. De support wordt verzorgd door Josephine Odhil ‘Psychedelic Dream Pop’.

Link

Das Coen und Sander Fest

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: Vrijdag 6 maart, vanaf 17.00 uur
Prijs: Vanaf 35 euro

De tiende editie van ‘Das Coen und Sander Fest’ is in de Jaarbeurs, met als thema: het circus. De beste circuspaarden worden van stal gehaald en het wordt weer een bonte show. 90’s hitsensatie Snap! treedt op, maar ook Snollebollekes, Donnie, Mental Theo, Kalvijn en T-Spoon ook op het podium staan. Das Coen und Sander Fest werd in 2010 voor het eerst georganiseerd als kleinschalig oktoberfest. In de jaren daarna groeide Das Fest uit tot een populair feest waar jaarlijks duizenden fans op afkomen.

Link

Utrecht International Comedy Festival

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: Vrijdag 6 en zaterdag 7 maart, van 19.00 tot 01.00 uur
Prijs: Vanaf 36 euro per dag

Het Utrecht International Comedy Festival (UICF) is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival. Op 6 en 7 maart zal er in TivoliVredenburg weer een programma staan met allerlei soorten stand-up comedy: van politieke humor tot woordgrappen en van beeldschone liedjes tot fysieke humor waarbij de artiest over het publiek heen kruipt. Er is een Nederlandstalig en een Engelstalig deel van het programma.

De directeur van het festival geeft nog 5 tips voor het festival:
1. Grote Depressie Show. Comedians maken depressie bespreekbaar.
2. Reginald D Hunter. Een comedy grootmeester. Kent elke comedy liefhebber.
3. Lisa Ostermann. Wint dit jaar alle prijzen op het Leid Cabaret Festival.
4. George Egg. Een typisch Edinburgh Fringe festival voorstelling.
5. Sophie Duker. Directe maatschappelijke thema’s zonder gêne. Zie je niet zo vaak in NL.

Link

Tegenlicht Meet Up – Alfamannen

Waar: Bibliotheek Neude
Wanneer: maandag 9 maart, van 19.00 tot 22.00 uur
Prijs: Gratis, wel aanmelden

De eerste Tegenlicht Meet Up in de nieuwe Bibliotheek Neude. Deze editie van Tegenlicht is voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek en is daarom een try-out. De afgelopen jaren heeft de zogenaamde ‘mannenbeweging’, vooral online, een grote groei doorgemaakt. Veel mannen in deze online ‘manosphere’ vinden dat de vrouwenemancipatie te ver is doorgeslagen. Wie zijn deze mannen precies, waar worstelen ze mee? Tegenlicht houdt al bijna twintig jaar de vinger aan de pols. Praat mee over hoe politieke, economische, maatschappelijke, technologische en wetenschappelijke ideeën en trends onze samenleving beïnvloeden.

Link

Tekenen onder invloed

Waar: Ekko
Wanneer: Dinsdag 8 maart, van 20.15 uur
Prijs: 8 euro

Tekenen Onder Invloed wordt voor de vierde keer gehouden bij de Ekko. Het is verder kijken dan je potlood lang is tijdens deze tekensessie. De deelnemers worden beïnvloed door licht, geluid, performance, projecties en props. Overprikkeling? Gebruik het gewoon in je creatieve voordeel. Goed kunnen tekenen is niet nodig, maar het is wel de bedoeling dat deelnemers eigen tekenmateriaal meenemen – basisspullen zijn wel aanwezig.

Link

1 Reactie

Reageren
  1. Coen Mobach

    Jullie vergeten helemaal het Cafe Theater Festival te noemen! https://cafetheaterfestival.nl/utrecht/programma/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).