Het is weekend; Dit is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het is weekend; Dit is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het is weekend; Dit is er te doen in Utrecht?

Het is weekend; Dit is er te doen in Utrecht?
Archiefbeeld: Leidsche Rijn Centrum
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected].

Utrecht Stuitert

Waar: Brusselplein
Wanneer: 12 oktober
Prijs: Gratis

Op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum worden 10.000 stuiterballen losgelaten om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De stuiterballenrace wordt voor het eerst gehouden in de stad. De ballen zijn gekoppeld aan lootjes die je kan krijgen tot 11 oktober bij meewerkende winkels. Bij het evenement wordt overigens geen nieuw plastic gebruikt en het parcours is goed afgezet zodat de ballen niet op straat terecht komen.

Kijk hier voor meer informatie.

Stadsschouwburg. Foto: DUIC

Afro Vibes Festival

Waar: TivoliVredenburg en Stadsschouwburg Utrecht
Wanneer: 11 en 12 oktober, verschillende tijden
Prijs: Van €10,- tot €19,-

De 16de editie van het Afro Vibes Festival brengt actuele kunstenaars uit Zuid-Afrika, Nigeria, Angola, Oeganda, Congo-Kinshasa en Nederland naar onder meer Utrecht. Zij laten zien dat we vanuit verschillende perspectieven vaak dezelfde vragen hebben over wie we zijn. Dit jaar is het thema Truth to Power. Daarmee legt het festival de focus op waarheid en macht.

Kijk hier voor meer informatie.

Opening proeflokaal vandeStreek

Waar: Ontariodreef 43
Wanneer: Vrijdag 11 oktober 16.00 uur en zaterdag 12 oktober 13.00 uur
Prijs: Gratis

Het Utrechtse biermerk vandeStreek opent een eigen proeflokaal bij de brouwerij in Overvecht. De eigenaren van vandeStreek vinden het mooi een proeflokaal toe te voegen aan het horeca-aanbod in Overvecht. Ronald van de Streek, één van de twee broers die de brouwerij oprichtte, vertelde daarover: “Al sinds we in 2017 de brouwerij in Overvecht openden, hebben we plannen om in dit pand ook horeca te bedrijven.”

Kijk hier voor meer informatie.

TivoliVredenburg – Archiefbeeld DUIC

History in concert

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: Zondag 13 oktober 15.00 uur
Prijs: €16,50

Tijdens History in Concert, zondag 13 oktober in TivoliVredenburg, smelten muziek en geschiedenis samen. Onder andere Jeangu Macrooy, Yentl en de Boer, Shrima Rouse en Lucas Hamming spelen nummers waarbij ze zich hebben laten inspireren door het Nederlandse verleden.

Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Robert Oosterbroek

Nacht van de Utrechtse Geschiedenis

Waar: Stadhuis, Het Utrechtse Archief en Centraal Museum
Wanneer: Zaterdag 12 oktober
Prijs: €15,-

De tweede editie van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis is op zaterdag 12 oktober op drie verschillende locaties in Utrecht. Het thema van deze editie is Zij Hij Wij. De hoofdvraag van deze editie is: “We kennen vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen?” Er is een avond- en nachtprogramma gepland met onder andere lezingen, talkshows, (VR) tours en muziek.

Kijk hier voor meer informatie.

Ultieme The Beatles Quiz

Waar: Hoog Catharijne
Wanneer: Zondag 13 oktober vanaf 14.00 uur
Prijs: Gratis

Als slotstuk van de Beatles Pop Up Store die 27 september opende in Hoog Catharijne wordt zondagmiddag de Ultieme The Beatles Quiz gespeeld. De quiz is samengesteld door Upbeatles en de organisatie zegt dat het niet echt voor mensen is, die af en toe een plaatje van de band opzetten. “We noemen het niet voor niets de Ultieme The Beatles Quiz.”

Kijk hier voor meer informatie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).