Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Foto: Foppe Schut
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected].

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected].

Festival Oude Muziek

Waar: Meerdere locaties
Wanneer: Tot zondag 1 september
Prijs: Verschillende prijzen

Het is alweer het laatste weekend van het Festival Oude Muziek. Dit weekend zijn er nog tal van programmaonderdelen te bezoeken. Het thema is dit jaar ‘Napoli – de vergeten hoofdstad van de muziek’.

Kijk hier voor meer info.

Festival Strand

Waar: Haarrijnse Plas
Wanneer: vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus
Prijs: Vanaf €30,35

Vrijdag en zaterdag keert Festival Strand voor de zevende keer terug bij de Haarrijnse Plas in Utrecht. Met op vrijdag iconen uit de jaren negentig als Dr. Alban, Paul Elstak en SNAP! Op zaterdag staan onder andere de Golden Earring, Van Dik Hout, Nielson en Davina Michelle op de planken. Het festival brengt naast een hoop bekende namen ook veel kraampjes vol sieraden en lifestyle producten naar het terrein. Er is een speciale loungebar met verschillende wijnen en cocktails en er is een heuse foodboulevard met foodtrucks.

Kijk hier voor meer info.

BerlijnLijn

Waar: Berlijnplein
Wanneer: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
Prijs: Toegang is gratis

Leidsche Rijn is een zomers feest rijker: de BerlijnLijn. Zeven cultuurlocaties nemen je mee in een bomvol programma. Geniet van 48 uur zon, dans, muziek, performance, beeldende kunst, pony’s, film en nog veel meer. Stap op de BerlijnLijn, stempel je strippenkaart en ontdek wat de cultuurstraat van Leidsche Rijn Centrum te bieden heeft. De locaties zijn boerderij Rood Noot, bioscoop Pathé, RAUM, De Plaatsmaker, De Vrijstaat, Sharing Arts Society en Het Gebouw.

Kijk hier voor meer info.

Stille Disco In De Zon

Waar: Biergarten 030 CAB Filmcafë
Wanneer: zaterdag 31 augustus
Prijs: €9,-

Het is alweer de derde editie van Stille Disco In De Zon. Buiten bij het Filmcafé kunnen bezoekers een koptelefoon krijgen waarmee drie verschillende kanalen met verschillende muziekstromingen te beluisteren zijn. Het feest duurt van 17.00 tot 23.00 uur en er zijn ook verschillende spelletjes te doen.

Kijk hier voor meer info.

Het hotel aan de Kanaalstraat is open. Foto’s: Steven de Groot

Buitenbioscoop⁠ The Anthony

Waar: The Anthony, Kanaalstraat
Wanneer: Zaterdag 31 augustus, 21.00 uur
Prijs: 5 euro

The Anthony Hotel aan de Kanaalstraat organiseert een buitenbioscoop op het eigen dakterras. De eerste avond op vrijdag was zo snel vol dat de avond zaterdag nog eens wordt herhaald. Mail naar [email protected] voor een ticket. De film die wordt vertoond is de klassieker Se7en.

Kijk hier voor meer info.

Rommelroute Lunetten

Waar: Lunetten
Wanneer: Zaterdag 31 augustus
Prijs: Gratis toegang

Meer dan honderd bewoners van de Utrechtse wijk Lunetten hebben zich opgegeven als verkoper op Rommelroute Lunetten. Tijdens de Rommelroute op zaterdag 31 augustus van 10.00 tot 15.00 uur verkopen zij hun overbodig geworden spullen vanuit eigen huis of (voor)tuin. Op vele adressen is bovendien een kopje koffie of een lekkernij te krijgen. In alle delen van Lunetten doen bewoners mee.

Kijk hier voor meer info.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).