Het weekend van Tessa Jonge Poerink: “No matter what, wij komen op de Parade” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Tessa Jonge Poerink: “No matter what, wij komen op de Parade” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Tessa Jonge Poerink: “No matter what, wij komen op de Parade”

Het weekend van Tessa Jonge Poerink: “No matter what, wij komen op de Parade”
Aanstaande vrijdag 17 juli strijkt de Parade weer neer in het Moreelsepark. Dit jaar speelt de Utrechtse Tessa Jonge Poerink (24) met Moskoek haar debuut op het theaterfestival met de voorstelling SHOW ME! Or shoot me.

Aanstaande vrijdag 17 juli strijkt de Parade weer neer in het Moreelsepark. Dit jaar speelt de Utrechtse Tessa Jonge Poerink (24) met Moskoek haar debuut op het theaterfestival met de voorstelling SHOW ME! Or shoot me.

Moskoek is een nieuw theatergezelschap dat dit jaar is opgericht door drie leerlingen van de toneelschool ArtEz in Arnhem. Het gezelschap bestaat Tessa Jonge Poerink, Ruta van Hoof en Elène Zuidmeer.

Waar gaat de voorstelling SHOW ME! Or shoot me over?

“De voorstelling gaat over het thema waarheid tegenover illusies. We zijn geïnteresseerd in de illusie van het theater en wat daarin de mogelijkheden zijn om de waarheid te kunnen verkopen. In hoeverre ontkennen we de wereld zoals hij is en verliezen we ons in de illusie? Is dat iets wat we willen of kunnen we niet anders? Veel mensen houden in het dagelijks leven een masker voor naar de buitenwereld. Op Facebook doet iedereen bijvoorbeeld altijd alsof ze een heel leuk leven hebben. En waarom zijn we tegen ieder mens anders? Die druk om erkenning te krijgen van de ander, daar gaat onze voorstelling over. Dat is iets waar wij ons alle drie in herkennen en wat ons bezighoudt.

Gaan jullie nog iets speciaals doen om bezoekers naar jullie Paradetent te lokken?

“We hebben een kar waarmee we over het terrein gaan trekken. We gaan daarop een show geven door te dansen, te zingen en live muziek te maken. Met dat vermaak willen we mensen naar onze tent lokken. Het parade maken is ook echt de proloog van onze voorstelling.”

Tessa Jonge Poerink - SHOW ME or shoot me - MoskoekMoskoek bestaat nog niet zo lang, maar staat nu al op de Parade. Wat maakt Moskoek zo bijzonder denk je?

“Ik denk doordat we alle drie zo verschillend zijn, waardoor we elkaar beter maken. We vullen elkaar allemaal op een ander vlak aan: de één is net iets muzikaler, de ander wat beter in tekst schrijven. Maar we staan ook op de Parade doordat we zo enthousiast zijn. We wilden dit zo graag! We hebben eerst een plan op papier ingediend, waarna we werden uitgenodigd op gesprek. Dat gesprek gingen we ook in met de instelling van no matter what, wij komen op de Parade.”

Wat verwacht jij van de Parade?

“Ik denk dat het superleuk en leerzaam wordt. De Parade is ouderwets keihard werken. Wij spelen vier keer op een avond, je gaat dus telkens maar door. Daar heb ik echt zin in, de voorstelling wordt daar hopelijk ook alleen maar beter van. Ook lijkt het me heel gezellig, het is niet zo’n groot terrein waardoor je snel andere acteurs leert kennen.”

Hoe is het om als Utrechtse op de Parade in Utrecht in te spelen?

“Ja, supertof! Ik kom al jaren op de Parade in Utrecht. Elke jaar dacht ik weer ‘Oh, als ik hier een keer mag spelen’. De Parade in Utrecht vind ik ook het sfeervolst, dus ik ben extra trots dat ik er nu mag staan. Ook leuk is natuurlijk dat er veel bekenden langskomen.”

De Parade bestaat nu 25 jaar. Wat zijn voorstellingen die jou zijn bijgebleven?

“De voorstellingen van Orkater, het muziektheater uit Amsterdam. Maar ik kijk ook elk jaar naar de show van Ellen ten Damme. En de zweefmolen is natuurlijk ook vaste kost!”

Hoe ben je in aanraking gekomen met toneel?

“Toen ik 12 jaar was, ben ik naar de musical Mamma Mia in het Beatrix Theater in Utrecht geweest. Die avond ben ik betoverd, sindsdien heb ik het theater nooit meer losgelaten. Ik heb jarenlang theaterklas gedaan bij het UCK, en later bij DOX. Ook heb ik op mijn middelbare school, De Werkplaats Kindergemeenschap, veel met toneel gedaan.”

Wat zijn jouw favoriete plekken in Utrecht?

“Als het om restaurantjes gaat: De Markt in de Drieharingenstraat. Ook de Zakkendragerssteeg vind ik altijd leuk, die kleine steegjes doen me denken aan het buitenland. En in de zomer kom ik graag in het Wilhelminapark. Utrecht is eigenlijk een groot dorp, je komt altijd wel mensen tegen. Het heeft iets knus.”SHOW ME or shoot me - Moskoek klein

Fotografie: Casper Koster.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).