Hypermoderne vacuümtrein donderdag gearriveerd in Spoorwegmuseum in Utrecht Hypermoderne vacuümtrein donderdag gearriveerd in Spoorwegmuseum in Utrecht

Hypermoderne vacuümtrein donderdag gearriveerd in Spoorwegmuseum in Utrecht

Hypermoderne vacuümtrein donderdag gearriveerd in Spoorwegmuseum in Utrecht
Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft donderdag een bijzondere trein kunnen toevoegen aan de collectie. In het museum is vandaag de ‘Hyperloop’ gearriveerd, een supersnelle trein die zich beweegt op magnetische kracht.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft donderdag een bijzondere trein kunnen toevoegen aan de collectie. In het museum is vandaag de ‘Hyperloop’ gearriveerd, een supersnelle trein die zich beweegt op magnetische kracht.

De Pod, zoals de trein heet, werd donderdag het museum binnengereden. De Hyperloop is ontworpen door een team studenten van de TU Delft. In 2017 bogen zij zich over de vraag hoe mensen sneller en duurzamer van A naar B kunnen reizen. Het antwoord was de Pod, die zich beweegt in een buis zonder luchtweerstand.

Tekst loopt door onder de foto

De bijzondere trein heeft geen wielen, maar gebruikt magnetische kracht. De Hyperloop wordt dus niet afgeremd door wrijvingsweerstand en kan daardoor hoge snelheden bereiken. De verwachting is dat de Hyperloop 1000 kilometer per uur of sneller kan.

De Pod wordt in het Spoorwegmuseum toegevoegd aan het Techlab, waar bezoekers meer kunnen leren over de techniek achter de trein. De Hyperloop wordt vrijdag voorafgaand aan het evenement Techlab XL gepresenteerd. Ook na Techlab XL is de Pod nog te bewonderen, want de trein komt in langdurige bruikleen van het Spoorwegmuseum.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. André Veenbrink

  Zo te zien is deze trein alleen geschikt voor de zeven dwergen.

 2. Pol

  Dat wordt wel een probleem als je, om uiteindelijk bij C te komen, in de trein van A naar B je fiets wilt meenemen…..

 3. Ihsan

  Onbegrijpelijk dat het museum zich laat gebruiken voor het verspreiden van misinformatie. De hyperloop is géén supersnelle trein, en kan dus ook geen 1000 km/u halen. De hyperloop is een onlogisch en onrendabel concept, wat leuk klinkt en met flitsende presentaties makkelijk te verkopen is aan naïeve politici zonder enig technisch inzicht. Luchtfietserij. Een niet bestaand en praktisch onmogelijk te realiseren vervoersmiddel. Laat even bezinken dat de Japanners al ruim een halve eeuw bezig zijn om maglev-technologie uit te ontwikkelen, terwijl de mensen achter elk hyperloop-concept beweren dat zij binnen enkele jaren maglev treinen kunnen ontwikkelen en die veilig door een vacuümbuis (niet-bestaande technologie) kunnen sturen… Mocht het ooit tóch lukken, dan wordt het de duurste, gevaarlijkste en minst duurzame vorm van transport.

 4. Herman

  Theoretisch interessant project, praktisch onhaalbaar.. Deze capsule is inmiddels alweer zo’n 4 jaar oud, niemand wil dat ding nog, niet interessant meer.

  Spoorwegmuseum laat zich gebruiken als opberghok van iets dat notabene niet eens op rails rijdt……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).