Illegaal kunstwerk ‘Molly op het Westplein’ mogelijk gelegaliseerd | De Utrechtse Internet Courant Illegaal kunstwerk ‘Molly op het Westplein’ mogelijk gelegaliseerd | De Utrechtse Internet Courant

Illegaal kunstwerk ‘Molly op het Westplein’ mogelijk gelegaliseerd

Illegaal kunstwerk ‘Molly op het Westplein’ mogelijk gelegaliseerd

Het illegale kunstwerk van auto ‘Molly’, dat afgelopen zondag op het Westplein werd onthuld, zal mogelijk worden gelegaliseerd.

Wethouder Lintmeijer heeft het verzoek van Wijkbureau West om het kunstwerk te legaliseren doorgezet naar de afdeling Culturele Zaken van de gemeente Utrecht om te onderzoeken wat er kan.

Aanleiding van de onthulling van het kunstwerk was de elfde verjaardag van het referendum waarin de bevolking koos voor Visie A van het Stationsgebied, waar het Westplein een belangrijke schakel in vormt.

Ter ere van de verjaardag werd er een picknick op het Westplein georganiseerd. Daarnaast nam Ontwikkelgroep Lombok het initiatief om de, bij het referendum beloofde, ondertunneling van het Westplein hoger op de politieke agenda te zetten.

MollyOverzicht-portrait 07-07-2013 MollyWestplein-landscape 07-07-2013 PicnicWestplein-landscape 07-07-2013

6 Reacties

Reageren
 1. Herbert Boland

  Waarom? Het niet-officiële karakter maakt het signaal juist krachtig. Door het te “legaliseren” (raar woord) verliest het zijn activistische subtekst. Dan is het Kunst geworden en ongevaarlijk gemaakt.

 2. Rita Metermaid

  Geen Kunst is illegaal!

 3. Bram

  @ Herbert: Gedogen dan maar?

 4. Henk

  Haha, referendum, vertrouw er maar niet op (of kom eens in opstand. Zie daarvoor ook verkiezingen 2014). Voorbeeld: Een meerderheid in de gemeenteraad heeft het referendum van nog geen 8 jaar geleden over de koopzondag (met 65% tegen) gewoon genegeerd. “Referendum”partij D66 voorop, de schijnheilen. Een argument was: de tijden zijn verandert. Ja, zo lust ik er nog wel één. Maar wilden ze dan een nieuw referendum houden? Nee, dat niet! Eerst vraag je de bevolking om een mening, die ze geven. Als dat niet bevalt noem je het een paar jaar later “tijden veranderen”, en doet wat je blieft. Oftewel, ik ben sceptisch 🙂 Wolfsen is het enige wat “we” echt kregen (daar kwam maar 8,5% ofzo van de mensen stemmen…in tegenstelling tot stationsgebied en koopzondag (60% opkomst!))

 5. Ronald van Voorthuizen

  Kijk, zo kan het ook, lieve kunstenaars, zonder subsidie èchte kunst.

 6. Arnout Keilbout

  Lieve Ronald, sorry maar ook dit èchte kunstwerk is gesubsidieerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).