Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht
In het Griftpark zitten foodies en liefhebbers van goed bier en mooie wijn dit weekend helemaal op hun plek bij het nieuwe speciaalbier- en wijnfestival DORST. Zaterdag kun je bij het Strijkviertel de hele dag dansen, want het is weer tijd voor Lief Festival. Zondag wordt het culturele seizoen grootst geopend tijdens Culturele Zondag Uitfeest. Kijk hier wat er dit weekend nog meer te doen is in de stad.

In het Griftpark zitten foodies en liefhebbers van goed bier en mooie wijn dit weekend helemaal op hun plek bij het nieuwe speciaalbier- en wijnfestival DORST. Zaterdag kun je bij het Strijkviertel de hele dag dansen, want het is weer tijd voor Lief Festival. Zondag wordt het culturele seizoen grootst geopend tijdens Culturele Zondag Uitfeest. Kijk hier wat er dit weekend nog meer te doen is in de stad.

Utrecht_Nieuw_wijn-_en_speciaalbierfestival_Festival_DorstFestival DORST

Mag het wat jouw smaakpapillen betreft wel ietsje spannender dan een simpel pilsje of een huiswijntje? Dan is festival DORST jouw feest. DORST is het zusje van foodtruckfestival TREK. Waar het bij TREK vooral om het eten ging, staan bij DORST mooie wijnen en bijzondere biertjes in de spotlight. In de groene omgeving van het park heb je keuze uit zeventig verschillende soorten goede wijnen en een groot assortiment aan lokaal en internationaal gebrouwen bijzondere biertjes. Bij lekker drinken hoort natuurlijk ook goed eten, dus er zullen ook hier een heleboel foodtrucks aanwezig zijn met hapjes en versnaperingen die goed te combineren zijn met je glas wijn of bier. Verder zijn er ook live muziek, dj’s en creatief entertainment.

Wanneer? Vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Waar? Griftpark
Hoe duur? volwassenen € 5 (inclusief glas) / 4 t/m 12 jaar € 2,50 (inclusief glas) / kinderen t/m 3 jaar gratis entree

Berlijnplein_1280x720The Showman’s Fair

Het Glazen Circus brengt deze zomer een nomadisch zomerprogramma voor jong en oud op en rond het Berlijnplein: het hart van Leidsche Rijn. Vanaf deze vrijdag presenteert Mobile Arts er de Showman’s Fair. De internationale primeur van een nieuw avontuur van Terts Brinkhoff, oprichter van De Parade. Op de Showman’s Fair komt alles te samen in een festival dat aanvoelt als een bruiloft. Er is een gezamenlijke ontvangst, er wordt gegeten met z’n allen en aan het einde van de avond is er feest. Daar tussenin spelen alle artiesten hun voorstellingen voor jong en oud. Op het Berlijnplein worden tenten en attracties gebouwd met meer dan twaalf grote en kleine podia.

Wanneer? Vrijdag 2 t/m zondag 11 september
Waar? Berlijnplein
Hoe duur? Gratis

Comedyhuis 2016 voor TivoliVredenburg FOTO Annemiek van der Kuil 2 mediumComedyhuis Club: Opening

Comedyhuis Club @ Kargadoor, de allereerste club in Utrecht die geheel en al draait om stand-up comedy, opent op zaterdag 3 september haar deuren. Dat doen zij met een intiem minifestival in De Kargadoor. In twee zalen zie je meer dan twintig comedians op het podium staan. Op het programma staan onder meer Roel C. Verburg (Padoem Patsss), Tom Montfrooy (finalist Camaretten 2015), Eric van der Woude (winnaar Culture Comedy Award), Berit Companjen (The Comedy Factory), Bart Melief (finalist Leids Cabaretfestival) en nog vele anderen.

Wanneer? Zaterdag 3 september 3 van 20.30 tot 23.00 uur
Waar? De Kargadoor
Hoe duur? € 12,50

Utrecht_Dansen_bij_Lief_FestivalLief Festival

Het is weer tijd voor het Lief Festival. Bij het lieflijke Strijkviertel kun je naar hartenlust ronddwalen, verborgen feestjes ontdekken en van alle verleidelijke pop-up keukens proeven. En natuurlijk dansen! Verdeeld over zes area’s vindt je muzikaal geluid variërend van pure techno, deep-/techhouse, house, disco en funk. Op de line-up staan onder meer Cari Lekebusch, Chocolate Puma, Curbi, De Sluwe Vos, Function, Gaiser, Marcel Fengler, Moti, Paco Osuna en Sam Paganini . Kijk hier voor alle info.

Wanneer? Zaterdag 3 september van 12.00 tot 23.00 uur
Waar? Strijkviertel
Hoe duur? € 39,50

Uitfeest2014-AnnavanKooij-3606 (Large)Culturele Zondag Uitfeest

Of je nou een doorgewinterde kunstliefhebber bent of cultureel nog zo groen als gras: het Uitfeest is jaarlijks hét moment om te zien wat onze stad voor moois te bieden heeft. Tijdens de opening van het culturele seizoen houden alle instellingen, podia, galerieën, dans- en muziekscholen open huis. En zijn er drie grote podia midden in de stad. Heel veel te doen dus. De kick-off van het Uitfeest dit jaar is de Urban Culture Run. Deelnemers rennen zondagochtend niet langs Karel V, Kytopia, de tuin van Museum Catharijneconvent en het oude Postkantoor, maar er dwars doorheen. In TivoliVredenburg zit je ’s middags goed in de Grote Zaal, want daar steken blokfluitist Erik Bosgraaf, klankartiest Jorrit Tamminga en DJ DNA de muziek van de 17e-eeuwse Utrechtse stadsbeiaardier Jacob van Eyck in een nieuw jasje. Kijk hier voor het hele programma.

Wanneer? Zondag 4 september
Waar? Op verschillende locaties in de hele stad
Hoe duur? Gratis, tenzij anders vermeld

10. Twee treurende vrouwen onder het kruis (detail), Antwerpen, ca. 1550, Museum Catharijneconvent, UtrechtFlitslezingen door Herman Pleij

Tijdens de slotdag van de tentoonstelling De zomer van Herman Pleij is Herman Pleij zelf aanwezig om flitslezingen te geven. Hier ontdek je hoe zijn tentoonstelling – waarvoor hij een keuze maakte uit de collectie middeleeuwse topstukken – tot stand kwam. In een half uur neemt Herman Pleij u mee terug in de tijd. Ontdek de verhalen achter zijn gewaagde keuzes voor thema’s als ‘bloody as hell’ en de ‘naakte waarheid’.

Wanneer? Zondag 4 september om 13.00, 13.45 en 14.30 uur
Waar? Auditorium van Museum Catharijneconvent
Hoe duur? Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum

Sunday Show 1_kleinSuper Sunday Solar Science Show

Altijd al alles willen weten over de grootste ster: de zon? Elke eerste zondag van de maand is er de Super Sunday Solar Science Show op Sonnenborgh. In deze zonneshow kom je alles te weten over de zon. Experimenten, proefjes en foto’s laten zien hoe de ster aan zijn licht komt, wat licht precies is en wat we van licht kunnen leren. Samen met de zonneonderzoeker rafel je het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog en zie je waarom je met de telescopen van Sonnenborgh – de grootste zonnetelescopen van Nederland – zo’n prachtige blik op de zon hebt.

Wanneer? Zondag 4 september om 14.30 en 15.30 uur
Waar? Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht
Hoe duur? Reguliere museumprijzen, vooraf reserveren is niet mogelijk

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

2 Reacties

Reageren
  1. Joost

    Zondag op de Mariaplaats van 11 tot 6: DeStreekmarkt! Met tientallen lekkere en leuke kraampjes. Om te snoepen, genieten en te ontmoeten. Voor de tweede keer ijnsamenwerking met de gezelligste Curiosamarkt van Utrecht. Kom met z’n allen!

  2. John

    Misschien Griftpark hernoemen tot pretpark?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).