Jaarbeurs krijgt drive-in theater voor honderd auto’s | De Utrechtse Internet Courant Jaarbeurs krijgt drive-in theater voor honderd auto’s | De Utrechtse Internet Courant

Jaarbeurs krijgt drive-in theater voor honderd auto’s

Jaarbeurs krijgt drive-in theater voor honderd auto’s
Foto's: Bas van Setten
De Jaarbeurs in Utrecht krijgt een drive-in theater voor honderd auto’s. Op zaterdag 13 juni kunnen ouders en kinderen komen kijken naar de familievoorstelling Juf Roos gaat op vakantie.

De Jaarbeurs in Utrecht krijgt een drive-in theater voor honderd auto’s. Op zaterdag 13 juni kunnen ouders en kinderen komen kijken naar de familievoorstelling Juf Roos gaat op vakantie.

Culturele instellingen mogen vanaf 1 juni weer open, maar er gelden strenge voorwaarden. Producenten en initiatiefnemers Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende, beter bekend als Ernst en Bobbie in de gelijknamige televisieserie, bedachten daarop een coronaproof drive-in theater.

De voorstelling is coronaproof aangezien niemand voor, na of tijdens de voorstelling zijn auto verlaat. Kaartjes worden bij aankomst gescand door het raam. Ook tijdens en na de voorstelling is er geen reden om de auto te verlaten. Het geluid van de voorstelling wordt uitgezonden via een FM-frequentie en is te beluisteren in de auto via de autoradio.

Auto’s in cirkel

Er is plek voor maximaal honderd auto’s met daarin ouders en kinderen, ze kunnen vanuit hun eigen auto de volledige voorstelling van zestig minuten bekijken. Het is de bedoeling dat ouders bij aankomst verhuizen naar de achterbank en de kinderen op de voorstoelen plaatsnemen.

De auto’s staan in cirkels rond het toneel in vijf rijen. De inzittenden hebben daarom nooit meer dan vier auto’s voor zich. Het toneel is extra hoog waardoor iedereen goed zicht heeft op het toneel en de spelers. Ook is de voorstelling te volgen via grote videoschermen aan de zijkant van het toneel. De voorstelling speelt zich af binnen in een hal van Jaarbeurs.

10 Reacties

Reageren
 1. MacElly

  “Ook tijdens en na de voorstelling is er geen reden om de auto te verlaten.“ Hoe verhoudt zich dat met “ Het is de bedoeling dat ouders bij aankomst verhuizen naar de achterbank en de kinderen op de voorstoelen plaatsnemen”? Binnendoor🥴? Voorstelling op zich 😄

 2. Zwaontjue

  Leuk bedacht, nu nog hoe men eten/drinken kan kopen, dus vóór de voorstelling en tijdens de voorsstelling, ontkom je er gewoon niet aan, dat er mensen / kinderen naar de wc toe moeten, volgens mij allemaal realiseerbaar, so Goooooood luck !!

 3. Event Branche zwaar getroffen.

  Heel fijn dat de Jaarbeurs initiatief toont.
  Onze event branche is ongelovelijk hard getroffen.Er werken 10 duizenden mensen in standbouw, expo verhuur, verlichting & rigging, Design & projectmanagement, AV oplossingen , event bouw, locatiesen beurs / congress organisaties, etc. Een miljarden omzet wordt in NLD gerealiseerd jaarlijks… toch wordt in vrijwel geen enkel medium hier aandacht aan besteed. Raar want al in februari ondervond deze sector de gevolgen van beurs annuleringen in Italië, en Duitsland. Uit recent onderzoek blijkt dat na 6 maanden er mogelijk de helft failliet is. De subsidie regel van 4 .000 euro steun is zelfs niet van toepassing ! Terwijl wij pas het laatste weer werk kunnen verwachten…
  traditioneel gezien zijn er in de regio Utrecht altijd veel bedrijven gevestigd in deze branche.
  Dus dat zal hier zeker merkbaar zijn !

 4. Herman

  mama! Ik moet plassen…..

 5. Koel Hoofd

  Prachtig initiatief. Was in de jaren zestig een zeer luctratieve horeca en vermaak combi in de USA. Paar food trucks erbij en meisjes op rolschaatsen die het per app bestelde op een dienblad aan de autoportier vasthaken. Kat in ‘t bakkie, retro is gezond!

  Ben benieuwd hoe de “alle-auto’s-de stad-uit-en -iedereen-op-de-fiets” wethouder daar op reageert.

 6. Katja

  Ja hoor, jaag de mensen de auto maar weer in, en allemaal lawaai maken als ze weg rijden.

 7. Ernst

  Juf Roos gaat op vakantie?!

 8. MJPD

  Hopen dat je pa geen oude diesel rijdt…

 9. MJPD

  @Koel Hoofd
  Wat u beschrijft is idd prachtig, maar dat was niet in een hal. 🙂

 10. Gerard vd Vecht

  De Event Branche heeft niets aan een kindervoorstelling voor 100 wagens.
  De standbouwers kunnen zich beter richten op de grote beurzen in het buitenland waar exposerend Holland zich presenteert.
  De Jaarbeurshallen waar het al niet prettig is om te werken worden afgebroken en wat er na jaren van breken en bouwen voor terug komt stelt niets meer voor.
  Er zijn in Utrecht nagenoeg geen standbouwers te vinden en Brederode werkt niet alleen in Utrecht maar al 55 jaar door heel Europa.
  Standbouw vd Vecht

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).