Jaarbeurs waant zich in de ruimte | De Utrechtse Internet Courant Jaarbeurs waant zich in de ruimte | De Utrechtse Internet Courant

Jaarbeurs waant zich in de ruimte

Jaarbeurs waant zich in de ruimte

André Kuipers, Wubbo Ockels en Lodewijk van den Berg. Wie zou er niet eens in hun schoenen willen staan? Vanaf donderdag 13 juni kan dat, een beetje tenminste. Dan is namelijk de reizende tentoonstelling ‘NASA – A Human Adventure’ te zien in de Jaarbeurs.

Ruimtecapsules, raketmotoren, ruimtepakken, een maanauto, telescopen, satellieten en de neus van de spaceshuttle, het zijn slechts een paar voorbeelden van de 300 replica’s en originele voorwerpen die op de tentoonstelling te bewonderen zijn.

Naast een G-krachtensimulator en de allereerste ruimteraket is er, speciaal voor de Nederlandse editie, de tentoonstelling ‘Dutch Dimensions’. Hier krijgen de bezoekers een lesje Nederlandse ruimtevaartgeschiedenis en kunnen ze onder andere drie, in Nederland gebouwde, satellieten bekijken.

Eerder reisde ‘Nasa – A Human Adventure‘ al langs Madrid, Stockholm en Istanbul. Na een verblijf van zeven maanden zal de expositie naar Tokio verhuizen.

1 Reactie

Reageren
  1. Erik

    Dat verklaart waarom ze zich helemaal niets aantrekken van de stad en de wijk waarin ze gelegen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).