Jubileumeditie Le Guess Who? trekt bijna 18.000 mensen naar Utrecht Jubileumeditie Le Guess Who? trekt bijna 18.000 mensen naar Utrecht

Jubileumeditie Le Guess Who? trekt bijna 18.000 mensen naar Utrecht

Jubileumeditie Le Guess Who? trekt bijna 18.000 mensen naar Utrecht
Foto: Tim van Veen
De 15e jubileumeditie van het Utrechtse festival Le Guess Who? werd volgens de organisatie door bijna 18.000 mensen uit vijftig verschillende landen bezocht. Het festival vond van 10 tot en met 13 november plaats op verschillende plekken in de stad.

De 15e jubileumeditie van het Utrechtse festival Le Guess Who? werd volgens de organisatie door bijna 18.000 mensen uit vijftig verschillende landen bezocht. Het festival vond van 10 tot en met 13 november plaats op verschillende plekken in de stad.

In 2020 was vanwege de coronamaatregelen een alternatieve festivaleditie georganiseerd, maar deze werd op het laatste moment geannuleerd. De editie die voor 2021 stond gepland moest halverwege het weekend worden omgebouwd naar een deprogrammering. Dit keer kon weer als vanouds groots uitgepakt worden.

Le Guess Who? van dit jaar was volgens de organisatie in recordtempo uitverkocht. Er waren bijna 18.000 bezoekers uit vijftig verschillende landen. De artiesten kwamen uit meer dan veertig verschillende landen. “Het is een overwinning”, aldus de festivalorganisatie. “Gezien het in deze tijden erg lastig is voor artiesten om een tour op te zetten. Dit komt mede door stijgende kosten en visumperikelen, waar de organisatie meer dan ooit mee te maken had.”

Hoogtepunten

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jubileumeditie was volgens de organisatie het optreden van ‘flamencogrootheid’ Lole Montoya, het optreden van hiphoptrio en festivalcurator clipping, het Zweedse psychedelisch collectief Goat en het Rotterdamse Rats on Rafts.

Volgend jaar staat Le Guess Who? van 9 tot en met 12 november op de planning. Early Bird passe-partouts zijn nu in beperkte hoeveelheid beschikbaar voor 140 euro. Bezoek voor meer informatie de website van het festival.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

3 Reacties

Reageren
 1. Peter van Zoest

  Le Guess WAT? Niks van meegekregen als binnenstadsbewoner.

 2. Koel Hoofd

  “Er waren bijna 18.000 bezoekers uit vijftig verschillende landen.”
  Kortom, een feestje voor toeristen.
  “De artiesten kwamen uit meer dan veertig verschillende landen.”
  Ook heel goed voor het milieu, al die vliegbewegingen.

  Utrecht zou er verstandig aan doen om eens kritisch te kijken naar de groene doelstellingen waar ze de bewoners mee om de oren knalt.
  Want dit is niet duurzaam of sociaal, gesubsidieerde (€325.000 van ons belastinggeld) evenementen voor handjevol rijke buitenlanders organiseren.

 3. Inez

  Ach wat een onzin. Geweldige muziek waarvan sommige concerten gratis. Jullie weten niet wat jullie missen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).