Kanshebbers Filmprijs van de Stad Utrecht bekend; drie sterke debuutfilms strijden om 7500 euro Kanshebbers Filmprijs van de Stad Utrecht bekend; drie sterke debuutfilms strijden om 7500 euro

Kanshebbers Filmprijs van de Stad Utrecht bekend; drie sterke debuutfilms strijden om 7500 euro

Kanshebbers Filmprijs van de Stad Utrecht bekend; drie sterke debuutfilms strijden om 7500 euro
De genomineerden voor de Filmprijs van de Stad Utrecht zijn bekend. Deze prijs wordt uitgereikt aan de regisseur van de beste debuutfilm en is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Utrecht en het Nederlands Film Festival. 

De genomineerden voor de Filmprijs van de Stad Utrecht zijn bekend. Deze prijs wordt uitgereikt aan de regisseur van de beste debuutfilm en is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Utrecht en het Nederlands Film Festival. 

De winnaar ontvangt een bedrag van 7500 euro. Deze prijs moet een boost geven aan de carrière van jonge filmmakers en hun ontwikkeling in de film- en televisiewereld stimuleren. Naast een geldbedrag ontvangt de debuutregisseur ook een oorkonde en het kunstwerk De Gouden Berg, een beeld ontworpen door Noor Nuyten. 

De winnende film wordt bekendgemaakt op maandag 23 september, tijdens de Talent Award Ceremonie in de Stadsschouwburg Utrecht, als onderdeel van het Nederlands Film Festival. 

Ambitieuze debuutfilm

Genomineerd zijn Selim Haase en Simon Bavinck met de film Aït Ishaq. ”De lange documentaire Aït Ishaq is qua cinematografie, montage en sound design sterk neergezet en weet daarom bij de jury op te vallen als bijzonder debuutwerk”, zegt de jury. 

Ook een kanshebber is Elvira Porcedda met De Jackies. Volgens de jury trekt de ambitieuze debuutfilm De Jackies de kijker direct mee in een totaal eigen en geloofwaardige sci-fi wereld, die visueel heel krachtig is neergezet.

“Het prachtige spel van de jonge acteurs in Moustache laat het grote talent van de regisseur zien. Deze zeer volwassen jeugdfilm doet niet onder aan het hoge niveau van kinderfilms in Nederland”, concludeert de jury over Moustache van Idriss Nabil, de laatste kandidaat. 

4 Reacties

Reageren
  1. Bernhard

    Kijken met nu al veel plezier uit na NFF om dit te beleven ! Het is niet echt een groot bedrag, maar wel veel eer. Het zou leuk zijn als dit ook ergens permanent op een soort wand zou komen te staan en onderdeel wordt van de Nederlandse Film Route in Utrecht.
    Opvallend is dat de Walk of Fame ( vinkenburgstraat ) in geen enkele Tourist info staat…..

  2. Nina

    We moeten maar eens stoppen met geldprijzen van gemeenschapsgeld. De eer van de prijs is meer dan voldoende.

    Nu NFF minder subsidie krijgt, kan het ook uit doordat zij creatief naar andere mogelijkheden kijken. Heel goed.

    Bron:
    https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3788287/nederlands-filmfestival-verkoopt-sjaals-om-geld-op-te-halen-voor-volgende-editie

  3. Maarten

    @Nina, laten we stoppen met gemeenschapsgeld. Belachelijk! Hoezo gaat mijn geld naar wegen en bruggen waar ik nooit overheen rijd, naar dure ziekenhuizen met nog duurdere specialisten, naar scholen die slecht onderwijs leveren, naar politie, brandweer, openbaar vervoer, ambtenaren, mensen die niets doen.
    Er gaat jaarlijks nul, komma nog wat naar cultuur en dat levert 2,5 keer zoveel op. Tel uit je winst!

  4. Nina

    @ Maarten

    Omdat over die wegen en bruggen al jouw goederen en eten/drinken wordt aangevoerd.

    Omdat er met deze infra heel veel geld wordt verdiend om onze verzorgingsstaat op peil te houden.

    Omdat jij je sociaal betrokken voelt bij je medemens die ziekenhuiszorg nodig heeft

    Omdat je kunt stemmen om ervoor te zorgen dat al jouw andere pijnpunten worden verbeterd.

    Cultuur is belangrijk. Met minimaal de helft minder aan subsidies/salarissen is er nog steeds meer dan voldoende. Voel je vrij om het geld dat je over hebt te doneren aan jouw doel van keuze.

    De andere helft van de subsidie kan dan besteed worden aan mensen die honger/kou lijden, zorg ontberen en geen dak boven hun hoofd hebben bijv. Dat is wel zo humaan.

    Kunst en cultuur huist tegenwoordig in prachtige panden op AAA-locaties en nogal wat Nederlanders zijn dakloos. Wat klopt hier niet?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).