Kargadoor wil deze zomer “update naar deze tijd” | De Utrechtse Internet Courant Kargadoor wil deze zomer “update naar deze tijd” | De Utrechtse Internet Courant

Kargadoor wil deze zomer “update naar deze tijd”

Kargadoor wil deze zomer “update naar deze tijd”

Het sociaal-cultureel centrum Kargadoor werkt hard aan de toekomst. Komende zomer wil de vrijwilligersorganisatie aan de Oudegracht zijn verouderde pand renoveren, bij binnenkomst moet een ontmoetingsplek worden gecreëerd en daarnaast moet er ruimte worden gemaakt voor flexwerkers. Voor deze verbouwing is geld nodig. Middels een crowdfunding-actie hoopt directeur Maarten Stockschen vijfduizend euro op te halen. 

“Ons pand heeft een update naar deze tijd nodig”, zegt directeur Stockschen. “Sinds 1968 zijn we hier gevestigd en de stenen van de entree stammen nog van die periode. De stenen waren identiek aan de straatstenen in die tijd, zo was het net alsof je direct naar binnen liep. Inmiddels is de bestrating veranderd en zijn wij ook aan vernieuwing toe.”

Flexwerkers

Naast de aangekondigde renovatie wil Kargadoor een ontmoetingsplek in de entree realiseren en voor flexwerkers een werkruimte maken. “Na de zomer kunnen flexwerkers uitstekend bij ons terecht. We hebben dan een grote tafel waar mensen met de laptop kunnen werken. Ook is er een bar waar koffie en thee geschonken kan worden, later op de dag een drankje nuttigen is ook een optie. Het doel is om een ruimte te creëren waar mensen bij elkaar worden gebracht, mensen ontmoeten die je anders nooit zou spreken. Personen met verschillende contacten kunnen elkaar spreken, ideeën uitwisselen en hun talenten ontwikkelen”, aldus een enthousiaste directeur Stockschen.

Crowdfunding

Kargadoor, de plek waar ooit de basis lag voor Lowlands en de eerste landelijke milieudemonstraties, heeft voor de verbouwing geld nodig. Zelf brengen ze vijfduizend euro bijeen en via crowdfunding hopen ze nog een keer dat bedrag op te halen. “We denken dat dit bedrag niet te hoog en niet te laag is, in de basis gaan we dit in ieder geval zeker halen”, zegt Stockschen. Via een speciaal ingerichte site is het mogelijk om geld te doneren aan de stichting, ook is er beeldmateriaal te vinden over de stichting en haar plannen. “We krijgen al veel positieve reacties op de actie, het filmpje verwoordt onze missie heel goed.”

Het nieuwe Kargadoor zal op 1 september geopend worden tijdens de opening van het nieuwe culturele seizoen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).