Kruideniersmuseum van Utrecht weer open aan het Hoogt Kruideniersmuseum van Utrecht weer open aan het Hoogt

Kruideniersmuseum van Utrecht weer open aan het Hoogt

Kruideniersmuseum van Utrecht weer open aan het Hoogt
Het Kruideniersmuseum heeft de deuren weer geopend aan het Hoogt. Ditmaal op nummer 10. Na een grondige renovatie van het pand zijn bezoekers welkom in het museum.

Het Kruideniersmuseum heeft de deuren weer geopend aan het Hoogt. Ditmaal op nummer 10. Na een grondige renovatie van het pand zijn bezoekers welkom in het museum.

Vanaf vrijdag 25 november is het Kruideniersmuseum weer terug het vertrouwde straatje ’t Hoogt in Utrecht. De nieuwe locatie, ’t Hoogt 6, is grondig gerenoveerd. Dat werd gedaan met steun van verschillende supermarktketens.

“Het resultaat mag er zijn”, vindt Henri Maarse van het museum. “Er staat nu in het centrum van Utrecht een prachtig klein museum waar oude tijden herleven. De toonbank, de kassa, het opschrijfboekje, de weegschaal, fraaie oude verpakkingen in kasten, de deurbel: allemaal ingrediënten die de bezoeker een tocht door de geschiedenis van levensmiddelenverkoop in Nederland laten maken.”

Wethouder Eva Oosters (Cultuur) was op donderdag bij de eerste onthulling van het museum. Het Kruideniersmuseum is vanaf vrijdag voor publiek geopend, van dinsdag tot en met zaterdag en van 12.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis.

Foto: André Russcher

Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

6 Reacties

Reageren
 1. Karla

  Leuk, hoera!

 2. Stan

  Een verrijking voor het ‘t Hoogt!
  Stan

 3. Ptje

  De nieuwe lokatie is dus Hoogt 10….niet 6 🙂.

  Echt heel mooi geworden, en met dezelfde enthousiaste vrijwilligers en heerlijke snoepjes!!

 4. Gré Braadslee

  Zo zouden alle winkels moeten zijn in de binnenstad. Tot aan de jaren 90 was dit heel normaal. Denk alleen al aan de borstelwinkel van Koelee waar we vroeger al onze poetsmiddelen kochten tot de jaren 90 .. Ik snap die modernismen niet. Je trekt alleen maar fout volk aan.

 5. Zonnewende

  Heel leuk!
  Laten we hopen dat het heeeeel lang blijft.

 6. Riek

  Ga dan ook eens naar het museum voor “oude Ambachten en Speelgoed museum in Ter Schuur” ( gld), dan beleef je echt zoveel, heel veel beroepen en zo ongelooflijk leuk voor echt iedereen prachtig speelgoed. Genietze

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).