Kytopia vertrekt voorlopig uit Utrecht en gaat naar Den Dolder | De Utrechtse Internet Courant Kytopia vertrekt voorlopig uit Utrecht en gaat naar Den Dolder | De Utrechtse Internet Courant

Kytopia vertrekt voorlopig uit Utrecht en gaat naar Den Dolder

Kytopia vertrekt voorlopig uit Utrecht en gaat naar Den Dolder
Kytopia gaat voorlopig naar Den Dolder, dat meldt muziekplatform 3voor12. Het creatieve muziekatelier van Colin Benders (alias Kyteman) moet op 31 maart het huidige pand aan de Oudegracht 245 verlaten. De zoektocht ging zeer moeizaam, maar nu lijkt Kytopia in ieder geval tijdelijk door te kunnen.

Kytopia gaat voorlopig naar Den Dolder, dat meldt muziekplatform 3voor12. Het creatieve muziekatelier van Colin Benders (alias Kyteman) moet op 31 maart het huidige pand aan de Oudegracht 245 verlaten. De zoektocht ging zeer moeizaam, maar nu lijkt Kytopia in ieder geval tijdelijk door te kunnen.

De nieuwe locatie is een pand op het terrein van Altrecht in Den Dolder dat leegstaat. Volgens de vader van Colin Benders kan Kytopia er waarschijnlijk een jaar blijven. Uiteindelijk willen de muzikanten wel weer een pand in Utrecht gaan huren.

Het gebouw, waarin voorheen Tivoli Oudegracht gevestigd was, was altijd al een tijdelijke locatie voor Kytopia. Na het vertrek van poppodium Tivoli naar TivoliVredenburg kwam de Oudegracht 245 gedeeltelijk leeg te staan. Ter voorkoming van schade of kraken verhuurde de gemeente het daarom tijdelijk aan Kytopia. Ondertussen werd er gezocht naar een nieuwe ontwikkelaar, investeerder en exploitant.

Eind oktober maakte de gemeente bekend dat er via een aanbesteding een nieuwe ontwikkelaar voor het pand is gevonden. In het complex komt een kinderopvang, horeca en ruimte voor culturele (en muzikale) initiatieven. Voor Kytopia is daarom vanaf 31 maart geen plek meer. Kyteman en consorten dienen dan de sleutel van het atelier in te leveren.

9 Reacties

Reageren
 1. Nico

  Hopelijk heeft Utrecht in de toekomst oog voor meer duurzame vormen van initiatieven als Kytopia dat om de zoveel tijd weer moet verhuizen. Juist met het faciliteren van o.a. Kytopia liep Utrecht voorop in projecten als De Basis, dat nu in Nijmegen wordt opgezet.

 2. BramD

  @Nico: Kytopia is duurzaam? Leg eens uit, alsjeblieft…
  Wat nu ‘duurzaam’ heet staat toch voor wat eerder ‘goed voor het milieu’ genoemd werd?

 3. Herman

  Opgelost!
  Deze opgeblazen club vol met blazers deed poging met gelikte praatjes tot ander pand voor weinig of wilde meesnoepen uit de subsidiepot. Ze kiezen nu toch eieren voor hun geld.
  Veel plezier in Den Dolder met al jullie mooie praatjes en muziek!

 4. Gweilo

  Wat jammer…

 5. mark

  Jammer, maar het was wel iets te gesloten voor buitenstaanders, daardoor vaak niet begrepen en dat stuwt soms ook verwijten zoals Herman ze geeft.
  Gelukkig de laatste tijd nog wel wat leuke feestjes gehad in Kytopia 🙂 dat is nu dan ook voorbij….Succes in Den Dolder!!! Een beetje creativiteit kan geen kwaad. Helaas wordt het steeds minder hier in de stad en mensen zijn kwader als er geen simpel pleinfeest met Koningsdag, is dan dat dit verdwijnt. Maar iedereen zijn eigen vertier.

 6. Dennis Zwager

  Nou ben ik niet de allergrootste muziekkenner, maar wat heeft deze Kyteman met zijn Kytopia dan de afgelopen 5 jaar precies gedaan wat zo belangrijk was voor de stad

 7. Joep

  @ Dennis Zwager

  Veel bekende en minder bekende Utrechste muzikanten, DJ’s en bandjes gebruikten Kytopia als repetitieruimte of opnameruimte of ruimte om hun muziek te maken en gebruikten daarbij elkaars expertise. Het is en was dus een echte broedplaats waar kruisbestuiving plaats vond. Niet voor niet is de toekomstige Basis in het oude Doornrooje in Nijmegen gebaseerd Kytopia.

  Utrecht staat niet voor niets in Nederland te boek als DE muziekstad.

 8. Dennis Zwager

  @joep Die DJ’s en bandjes kunnen nu toch prima terecht bij de DB Studios en repeteren in Den Dolder? Dat hoeft toch niet per se op een dure locatue midden in de stad, daar kun je met je busje met instrumenten niet eens fatsoenlijk komen

 9. Joep

  Dennis Zwager.

  Het was geen dure locatie, want soort van anti-kraak. Dat is dus nu ook afgelopen en dat is ook prima. Het was een tijdelijke locatie. Daarnaast was het een oud concert podium, dus prima toegerust op muziek maken. Daar weer naast is een centrale plek handig als je er als muzikanten massaal samen komt om van elkaar te leren. Daar weer naast naast is muziek kunst en kunst maak je op inspirerende plekken, zoals het oude fantastische muziekpodium.

  Nu gaan ze ook naar een mooie plek. Niemand klaagt. Het is prima zo.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).