Kytopia vindt nieuwe plek voor muziekstudio’s in Werkspoorfabriek Kytopia vindt nieuwe plek voor muziekstudio’s in Werkspoorfabriek

Kytopia vindt nieuwe plek voor muziekstudio’s in Werkspoorfabriek

Kytopia vindt nieuwe plek voor muziekstudio’s in Werkspoorfabriek
Colin Benders Foto: Robert Oosterbroek
Muziekcollectief Kytopia heeft een nieuwe plek gevonden in de Werkspoorfabriek. Er is plaats voor zes studio’s die gehuurd kunnen worden door muziekprofessionals.

Muziekcollectief Kytopia heeft een nieuwe plek gevonden in de Werkspoorfabriek. Er is plaats voor zes studio’s die gehuurd kunnen worden door muziekprofessionals.

In januari werd de zoektocht naar een nieuwe plek voor Kytopia gestaakt, omdat het niet haalbaar leek een plek te vinden die voor alle muzikanten betaalbaar was. De gemeente gaf toen wel al aan dat ze op zoek zouden blijven naar mogelijkheden.

Een aantal muzikanten uit het voormalige Kytopia-collectief hebben die nieuwe plek nu dus gevonden in de Werkspoorfabriek. Die plek kan betaald worden dankzij een betaalbare huur, eigen investeringen, een lening met behulp van het borgstellingsfonds voor creatieve broedplaatsen en een eenmalige investeringsbijdrage van de gemeente.

In vier van de zes studio’s komen plekken voor Colin Benders (Kyteman) en vier andere muziekprofessionals die ieder een eigen of gedeelde studio huren. De overige twee studio’s zijn bedoeld voor mensen die voor kortere tijd een studio zoeken. Zij kunnen de studio’s dan huren voor een jaar of langer.

Kytopia

Kytopia opende precies tien jaar geleden aan de Utrechtse Zeedijk en verhuisde later naar het oude Tivoli aan de Oudegracht. De laatste periode zat het collectief in Den Dolder en in januari werd bekend dat Kytopia zou verdwijnen, omdat er geen nieuwe plaats gevonden kon worden. Nu is dat dus alsnog gelukt.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Beetje transparantie zou welkom zijn. Wat is de huur per maand? En hoe groot zijn deze studio’s? En wie betaald wat? Ik hoop dat het minimaal gelijk is wat andere jongeren die muziek spelen moeten betalen voor hun oefenruimte. Dat selectief subsidiëren gaat tegen elke gelijkwaardigheid in.

 2. Karla

  En hoe past dit in het normale subsidiebeleid van de gemeente? En hoe gaat het straks met DB’s als die ook niet in dat pand kunnen blijven zitten? Vragen, vragen…

 3. Bromsnor

  Bromsnor denkt: De aanhouder wint! Mooi project.

 4. Rob H.

  Als dit maar geen consequenties gaat hebben voor dB’s. En waarom kan/kon Kytopia niet gewoon in dB’s terecht?

 5. Kadoendra

  @HArry

  “Dat selectief subsidiëren gaat tegen elke gelijkwaardigheid in.”

  Meestal is subsidiëren selectief en dit heeft te maken dat de overheidsbestuurders die het geven met het gesubsidieerde project uiteindelijk politiek mee willen scoren.

  De subsidiewereld heeft ook een iets enorme asociale kant want vaak is het ook zo dat personen en bedrijven die al over geld beschikken ook weer subsidie krijgen.

  Subsidies krijgen draait ook meestal op de goede ingang te vinden naar de overheidsbestuurders.

  B.v, een rel Marokkaan die goed kan rappen, maar in de bijstand zit, maakt een grotere kans om rel Marokkaan te blijven daar hij geen ingang krijgt tot de subsidiewereld.

 6. Erwin

  Zo wat wordt die gozer gepamperd! En dat omdat 10 een jaar of 10 geleden een hitje heeft gehad en toevallig uit Utrecht komt…

 7. Bert

  @harry

  Subsidie is per definitie tegen gelijkwaardigheid in. Het is geld van de ene partij afnemen (waarvoor gewerkt is) en wordt aan de andere gegeven. Daarnaast benadeeld het direct degenen die de subsidies niet ontvangen.

  @erwin als ik mij niet vergis heeft meneer benders ook de juiste connecties, zo is zijn vader voormalig faculteitsdirecteur van de HKU.

 8. Ton

  Meer dan een ‘hitje’.
  Snarky Puppy in Kytopia.
  10.241.598 weergaven op YouTube.
  https://www.youtube.com/watch?v=kk0WRHV_vt8&list=PLeMTP3h_Oz-hcg0M3Ccymlkwz0bH7JNFc&index=13
  (PS wat een drummer !)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).