Landhuis Oud Amelisweerd heeft ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’. Dat bleek na 15.000 stemmen en een proefronde met een jury. Het gerecht van Oud Amelisweerd is een perentaart met karamelsaus, de instelling ontvangt 10.000 euro.
Welk kasteel of landhuis heeft het beste recept, dat ook nog eens goed past bij de geschiedenis van de plek? Daar ging het om bij de wedstrijd. Uiteindelijk ging Landhuis Oud Amelisweerd er met de prijs vandoor met hun perentaart met karamelsaus.
De inzending van Landhuis Oud Amelisweerd werd door de jury, bestaande uit TV-chef London Loy, culinair historica Manon Henzen en Dag van het Kasteel voorzitter Nathalie van Verschuer, gekozen tot winnaar. London Loy, TV-chef: “Ik ga altijd crazy op taart en al helemaal taart die een goede crunchy bodem heeft zoals deze. Daarnaast had deze perentaart een perfecte balans qua zoetigheid, zodat je echt peer proeft en dat wil je juist als je perentaart eet. Peersmakelijk!”
Meral Maas, bedenkster van het recept: “We hebben alles op eigen kracht gedaan: van het bedenken en maken van het recept tot het maken van de foto’s en het bakken en uitdelen van de taartjes en zijn buitengewoon trots dat onze inspanningen hebben geleid tot de eerste plaats.”
Het is al duidelijk wat Landhuis Oud Amelisweerd gaat doen met de hoofdprijs van 10.000 euro: ”Het geldbedrag dat wij als winnaar ontvangen zal bijdragen aan het realiseren van een boek over ons 18e-eeuwes Chinees papierbehang.”
3 Reacties
ReagerenIs het zo,dat he hier kunt lunchen,e,,dineren en kan koffie drinken
N?
Gefeliciteerd ! Prachtige plek ook!
Kunnen jullie ook wel het recept erbij zetten: https://landhuisoudamelisweerd.nl/recept-perentaart/
@Van hoorn dat kan bij de Veldkeuken er, terras kan wel vol zitten op mooie dagen https://www.veldkeuken.nl/restaurant/