Volledige line-up Le Guess Who? is bekend | De Utrechtse Internet Courant Volledige line-up Le Guess Who? is bekend | De Utrechtse Internet Courant

Volledige line-up Le Guess Who? is bekend

Volledige line-up Le Guess Who? is bekend
Foto: Juri Hiensch
Het programma van het Utrechtse festival Le Guess Who? is compleet. Met 47 nieuwe toevoegingen is de programmering van het evenement dat van 8 tot 11 november plaatsvindt rond.

Het programma van het Utrechtse festival Le Guess Who? is compleet. Met 47 nieuwe toevoegingen is de programmering van het evenement dat van 8 tot 11 november plaatsvindt rond.

Toegevoegd aan het programma zijn onder andere de excentrieke Southern soulgrootheid Swamp Dogg, de genre-overstijgende zangeres Neneh Cherry en de Afro-Amerikaanse muzikant en visueel kunstenaar Lonnie Holley die een samenwerking aangaat met trombone en drumduo Nelson Patton.

Het is alweer de 12e editie van Le Guess Who? Het festival presenteert genre-doorbrekende optredens van meer dan 150 artiesten op verschillende historische locaties, uiteenlopend van popzalen, theaters en kerken, tot oude fabriekspanden en werfkelders.

Speciale optredens

Le Guess Who? voegt ook verschillende speciale optredens toe aan de line-up. Gitarist Ryley Walker werkt samen met de Japanse psychedelische band Kikagaku Moyo voor een exclusief optreden genaamd ‘Deep Fried Grandeur’.

Yonatan Gat – voorheen bekend van de revolutionaire Israëlische punkband Monotonix – en de inheems-Amerikaanse powwow-drumgroep The Eastern Medicine Singers presenteren samen hun interpretatie van Gats meest recente album ‘Universalists’.

De Britse shoegaze- en post-rockgroep Seefeel was in de jaren ’90 pionier in het combineren van rock en experimentele elektronische muziek. Ter viering van het vijfentwintigjarig bestaan van debuutalbum ‘Quique’, speelt de band de plaat in zijn geheel tijdens Le Guess Who? 2018.

Eerder aangekondigde artiesten en projecten zijn Art Ensemble of Chicago; Devendra Banhart; Anoushka Shankar & Manu Delago met strijkers van het Metropole.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).