‘Legendarische’ zanger Van Morrison komt naar TivoliVredenburg in Utrecht ‘Legendarische’ zanger Van Morrison komt naar TivoliVredenburg in Utrecht

‘Legendarische’ zanger Van Morrison komt naar TivoliVredenburg in Utrecht

‘Legendarische’ zanger Van Morrison komt naar TivoliVredenburg in Utrecht
De Ierse zanger Van Morrison, onder meer bekend van het nummer Brown Eyed Girl, treedt later dit jaar twee keer op in TivoliVredenburg in Utrecht. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag en een ticket kost net geen 100 euro.

De Ierse zanger Van Morrison, onder meer bekend van het nummer Brown Eyed Girl, treedt later dit jaar twee keer op in TivoliVredenburg in Utrecht. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag en een ticket kost net geen 100 euro.

“De Ierse zanger Van Morrison mogen we gerust legendarisch noemen, met een solocarrière die inmiddels zeven decennia bestrijkt”, schrijft TivoliVredenburg. Voordat deze solocarrière begon was Van Morrison onderdeel van de Britse band Them, onder meer bekend van Here Comes the Night.

Zijn solocarrière begon in 1967 toen Brown Eyed Girl werd uitgebracht, tot op heden waarschijnlijk nog steeds het bekendste nummer van Van Morrison. Naast dit lied heeft de artiest nog meer klassiekers op zijn naam staan zoals Moondance, Wild Night en Into the Mystic.

Van Morrison staat op 30 april en op 1 mei van dit jaar op het podium van TivoliVredenburg. De kaartverkoop van beide optredens start vrijdag en een ticket kost 96,50 euro.

15 Reacties

Reageren
 1. Absurd

  Absurd, dit soort prijzen! Dat zou ik er nu niet (meer) voor betalen. De man is al lang op zijn retour. ‘Legendarisch’, ja, en dat wil ik zo houden.
  Ik zag hem in 1986, met een, toen, prachtig concert(!) (tegen redelijke prijs), en erg goed geluid ,op beschaafd volume! Zeker 1 van mijn top 10 concerten.

 2. Eleonora

  Lees de recensies van vorige concerten, liet zijn publiek bij concert in Antwerpen na 75 minuten in de kou staan zonder afscheid te nemen en zijn band speelde nog even door. Van zat toen al in de taxi naar het vliegveld. Dit gaat mij nooit meer gebeuren. Wel goede stem, maar veracht zijn publiek.

 3. Jan van Doremalen

  Het is inderdaad veel geld voor een gedateerde zanger. Je moet dan denken aan artiesten als Neil Young of de Rolling Stones. De jongere generatie zegt die naam niks. Mij is wel eens verteld dat meneer vanuit zijn woonplaats Dublin naar bv. Grollo per helikopter vliegt, daar zingt en ‘s avonds weer thuis eet. Van de andere kant heb ik meer dan 100 CD’s van de ‘Belfast cowboy’ en vormt hij een rode draad in mijn leven.

 4. Jop

  In carre in ams gezien vorig jaar. geen enkel bekend nummer, 100 % nieuw repertoir en hij heeft geen woord gesproken. Al met al een beetje een teleurstelling.

 5. Lia

  Zijn derde – en laatste optreden – dat ik bijwoonde was een regelrechte afknapper! Een grumpy Van the Man die zijn songs in sneltreinvaart afraffelde en Candy Dulfer op het podium haalde, die m.i. de show heeft gered (maar voor haar kwamen we niet!). Ik weet dat Van er niet altijd even veel in heeft en wil dat risico echt niet lopen voor bijna 100 euro.

 6. Peter

  Hij was vooral legendarisch vanwege zijn humeurigheid. Van het soort dat je ook krijgt als je dit soort prijzen ziet. Gelukkig kon ik zijn gegalm destijds ook al niet aanhoren.

 7. Renate

  Helaas erg duur geworden. Vroeger veel gezien ook in het Muziek Centrum.Gaat het niet worden

 8. Roelf

  Belachelijk dat soort prijzen, tijd geleden hem ook gezien in Utrecht met Candy Dulfer. Prachtig concert maar voor deze pijs gaat de lol er af

 9. Hans

  Nice job Tivoli1

 10. Rob H.

  De man die een plaat op nam, vol met antivaccinatieliedjes en andere waanideeën. Los van bovenstaande verhalen, Van Morrison heeft voor mij wel afgedaan.

 11. Hansheul

  Van was een grootheid…..toen. Een eigengereide en een ondankbare. Maar een topmuzikant. Mijn hele leven al

 12. Horst

  Hebben hem bij het Northseajazz afgelopen jaar gezien,was wel en teleurstelling kan beter niet meer live optreden.

 13. Ton Belo

  Meest zielloze concert ooit gezien van hem.
  In Afas live paar jaar terug. Na 70 minuten was hij alweer weg. Zonder ook maar 1 woord, voor, tussendoor of erna.

 14. Melssen

  De man heeft geweldige muziek gemaakt. Live viel hij me echter zwaar tegen. Twee keer gezien. Beide keren zielloos en inspiratieloos. Kwam totaal ongeïnteresseerd over. Liever maar weer een plaatje opzetten 🙂

 15. buurtbewoner

  Van Morrison, de Mart Smeets in zijn genre, als ik zo de reacties hier lees lol

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).