Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in de stad

Dit is er dit weekend te doen in de stad
Deze woensdag gaat de Kinderboekenweek weer van start. Dus neem je hele familie mee naar de boekhandel of de bibliotheek want, naast mooie boeken en het kinderboekenweekgeschenk, vind je hier heel veel activiteiten dit weekend. In de Jaarbeurs vindt ondertussen het grootste gaming- en popculture-evenement van de Benelux plaats: Firstlook Festival. Bij het Afrovibes Festival ontdek je moderne theater- en dansvoorstellingen van grootstedelijke Afrikaanse makers. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

Deze woensdag gaat de Kinderboekenweek weer van start. Dus neem je hele familie mee naar de boekhandel of de bibliotheek want, naast mooie boeken en het kinderboekenweekgeschenk, vind je hier heel veel activiteiten dit weekend. In de Jaarbeurs vindt ondertussen het grootste gaming- en popculture-evenement van de Benelux plaats: Firstlook Festival. Bij het Afrovibes Festival ontdek je moderne theater- en dansvoorstellingen van grootstedelijke Afrikaanse makers. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

kinderboekenweeklogoKinderboekenweek

Het is weer tijd voor de Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is ‘Opa’s en oma’s: voor altijd jong’. Dus neem je opa, oma, ouders, zusje, broertje, ooms en tantes, buurvrouw en al je vriendjes mee naar de boekhandel en bibliotheek. Als je een boek koopt, krijg je er het kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap van Dolf Verroen bij. In de bibliotheken in de stad zijn verschillende toneelvoorstellingen te zien. Bij Broese komt er onder meer een feestelijk kindercafé, een goochelaar en een voorleesmiddag. Kijk op de site van de Kinderboekenweek voor alle informatie voor leuke activiteiten in de stad.

Wanneer? Woensdag 5 oktober – Zondag 16 oktober
Waar? Op verschillende locaties in de stad
Hoe duur? Reserveren voor verschillende activiteiten kan via de site

Cape Town-15 June 2016 - AllBasters at the Artscape TTheatre, featuring Hemelbesem alongside two Dutch hip hop artists Marakit and Skafalau. Other artists performing were Die Hooflig, Gian Groen, Herman Kleinhans, Francis Brown, Yoma, Linkris and James Bhemgee. Picture Jeffrey Abrahams
Picture Jeffrey Abrahams

Afrovibes

Het Afrovibes Festival bestaat dit jaar dertien jaar en trekt van 5 tot 15 oktober vanuit Amsterdam naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Deze Afrikaanse tegenhanger van de Parade biedt moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika. Het festival geeft een nieuw beeld van het werelddeel dat vaak alleen wordt geassocieerd met trommels en traditionele dans. Centraal staan actuele ontwikkelingen in theater en dans die daar plaatsvinden. Er wordt verder veel samengewerkt met Nederlandse makers. Donderdag en zaterdag zie je voorstellingen in de Stadsschouwburg. Kijk hier voor meer info en kaarten.

Wanneer? Donderdag 6 en zaterdag 8 oktober
Waar? Stadsschouwburg
Hoe duur? Combitickets vanaf € 20

firstlook-festivalFirstlook Festival

Liefhebbers van gamen, gadgets en hardware zitten helemaal goed bij Firstlook Festival. Dit is het grootste gaming- en popculture-evenement van de Benelux en trekt 24.500 bezoekers naar de Jaarbeurs. Hier test je de allernieuwste games, vaak weken voordat ze in de winkels liggen, check je de nieuwste gadgets en volg je de nieuwste technologische ontwikkelingen. Er zijn volop Esports (electronic sports) bij te wonen, waarbij professionele gamers het tegen elkaar opnemen en ook de bezoekers van het evenement de competitie aan kunnen gaan. En ook voor cosplayers en liefhebbers van comics zijn er wedstrijden, workshops, signeersessies en Q&A-sessies met tekenaars en acteurs. Het festivalgevoel wordt nog versterkt door de uitgebreide merchandise-markt, waar je terecht kunt voor shirts, actiefiguurtjes, comics, games, game-accessoires en nog veel meer.

Wanneer? Vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober
Waar? Jaarbeurs Utrecht
Hoe duur? € 10 – € 35

13613601_1083186261747384_6321620746872999855_oFluim Festival

Het enige festival in Utrecht voor geheel geïmproviseerde lange theatervoorstellingen is terug. Bij Fluim Festival zie je voorstellingen van het Royal Improphonic Orchestra & Theatre (BE), Rauwe Vitrage, TAS en natuurlijk de Legendariërs. In de voorstellingen zijn scènes vaak met elkaar verweven door middel van het verhaal, de personages of thema’s. Kom kijken wat improviserend Nederland te bieden heeft en train jezelf in de workshops met en van spelers en externe trainers. Zes voorstellingen en zes workshops!

Wanneer? Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober
Waar? ZIMIHC Theater Wittevrouwen
Hoe duur? € 12 – € 85

14380009_1478561642170637_7218449707450906563_oKorenfestival

Cultuur in Oost organiseert voor de tweede keer een Korenfestival. Dit vindt plaats in het auditorium van het Utrecht University College aan de Prins Hendriklaan. De volgende negentien koren zullen optreden: Het Sterrenkoor, Popkoor Hoge Noot, Utrechts kamerkoor, Cantate Kantina, Kamerkoor 4bij4, Klein Operakoor Wilhelminapark, Kamerkoor Amor Vincit, Het paleiskoor, Tobin Singing Society, ZIP, Vocaal ensemble Chouette, Cantus Terra, Octo+, Koninklijk Oratorium Vereniging Utrecht, Malaika, Div-a-jazz, Songs en Strings Band en Popcorn. Ook zijn er workshops te volgen en is er een kleine kunstmarkt.

Wanneer? Zondag 9 oktober
Waar? Auditorium van het Utrecht University College
Hoe duur? Gratis

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. Fietsersbond Utrecht

    REPARATIE FIETSVERLICHTING op za 8 en 15 oktober
    Nu de avonden eerder donker worden, is het belangrijk dat je fietsverlichting het goed doet. Op zaterdag 8 en 15 oktober zullen vrijwilligers van de Fietsersbond Utrecht op de Stadhuisbrug fietsverlichting van het aanwezige publiek gratis repareren. De actie begint om 11 uur en om 15 uur worden de laatste volgnummers uitgedeeld.

    Iedereen is van harte welkom om met zijn of haar kapotte fietsverlichting langs te komen. Naast de reparaties wordt er voorlichting gegeven over de verschillende soorten batterijverlichting die in de handel zijn. Dus kom langs en steek je licht op!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).