Line-up Le Guess Who? bekend | De Utrechtse Internet Courant Line-up Le Guess Who? bekend | De Utrechtse Internet Courant

Line-up Le Guess Who? bekend

Line-up Le Guess Who? bekend
Irreversible Entanglements live op Le Guess Who? 2018. Foto: Ben Houdijk
Het programma van de dertiende editie van het muziekfestival Le Guess Who? is bekend. Er is onder andere een nieuw samenwerkingsproject en ook zijn er optredens van een producer die een Grammy heeft gewonnen. Hieronder een kleine greep uit de line-up.

Het programma van de dertiende editie van het muziekfestival Le Guess Who? is bekend. Er is onder andere een nieuw samenwerkingsproject en ook zijn er optredens van een producer die een Grammy heeft gewonnen. Hieronder een kleine greep uit de line-up.

AEAEA

AEAEA is het nieuwe samenwerkingsproject van componist en Le Guess Who? curator Patrick Higgins en de Chileense geluidskunstenaar Nicolas Jaar. Het doel van AEAEA is om meeslepende muzikale werelden te creëren met computerprocessen.

Patrick Higgins en Nicolas Jaar presenteren een nieuwe visie op moderne rituele muziek en experimentele elektronische muziek. De naam AEAEA is afgeleid van het mythische Griekse eiland Circe, waar Odysseus uit de verhalen van Homerus gevangen zat zonder notie van tijd of geschiedenis.

Hidden Musics

In 2019 presenteert Le Guess Who? voor het eerst Hidden Musics, een concertserie in samenwerking met Glitterbeat Records en producer Ian Brennan, die naar afgelegen delen van de wereld reist om verborgen geluiden vast te leggen. Het is muziek die zich met minimale invloeden van buitenaf heeft ontwikkeld. Hidden Musics haalt hiervoor een selectie muzikanten naar Utrecht die niet of nauwelijks optreden buiten hun eigen land.

Optredens zijn onder andere van de Pakistaanse Ustad Saami, volgens de organisatie meester in de Surti-muziek, het Griekse vrouwenkoor Isokratisses, dat polyfone liederen uit de Epirus regio herinterpreteert en Rajasthani folklegende Lakha Khan, een van de laatste grootmeesters van het complexe sindhi sarangi instrument.

Le Guess Who?

Le Guess Who? is een internationaal festival naar eigen zeggen gericht op genre-doorbrekende muziek uit alle windstreken. Bezoekers van over de hele wereld komen speciaal naar Utrecht om deze bijzondere optredens mee te maken. Het is dit jaar de dertiende keer dat er voor Le Guess Who? in heel Utrecht concerten worden georganiseerd. Het festival gaat 7 november van start.

Informatie over de andere artiesten die optreden tijdens het festival is hier te vinden. Hieronder worden de artiesten ook aangekondigd in een video van Le Guess Who?.

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).