LP Utrechtse punkband Coïtus Int. uit 1981 opnieuw uitgebracht: 'Er blijft belangstelling voor bestaan' - De Utrechtse Internet Courant LP Utrechtse punkband Coïtus Int. uit 1981 opnieuw uitgebracht: 'Er blijft belangstelling voor bestaan' - De Utrechtse Internet Courant

LP Utrechtse punkband Coïtus Int. uit 1981 opnieuw uitgebracht: ‘Er blijft belangstelling voor bestaan’

LP Utrechtse punkband Coïtus Int. uit 1981 opnieuw uitgebracht: ‘Er blijft belangstelling voor bestaan’

Kent u de Utrechtse punkband Coïtus Int. nog? De band bracht destijds (1978 – 1992) één single en drie LP’s uit. “Met de eerste van die drie LP’s is iets bijzonders aan de hand”, vertelt de zanger, Jos de Groot, “er blijft maar belangstelling voor bestaan.” Gevolg: de LP wordt begin augustus opnieuw uitgebracht.

Het afgelopen jaar is De Groot benaderd door platenlabels uit Frankrijk, Duitsland en Amerika, want in alle drie de gevallen wilden ze de naamloze plaat uit 1981 opnieuw uitbrengen. Uiteindelijk is het het New Yorkse label Bunkerpop geworden die de LP binnenkort uitbrengt. “Hij was de eerste.” De Groot vindt het ook erg leuk dat de eigenaar van het label een jonge jongen is. “Blijkbaar is onze muziek nog steeds relevant, dat is uitzonderlijk. Normaal raakt muziek uit die tijd in de vergetelheid.”

Hoe dat kan? De Groot weet het niet: “Ik denk dat onze muziek spannend was, niet clichématig. Ik vind nog steeds dat de teksten goed waren. We waren ook heel toegewijd: we waren 24 uur per dag bezig met de muziek, dat hoor je.” Op internet wordt de band nog wel eens besproken, mensen blijken de plaat gewoon goed te vinden. “Ze vinden dat ik een charmant accent heb. Maarja, ik was 18, ik zat nog op de middelbare school!”

Het opnieuw uitbrengen van de LP staat niet garant voor een nieuw begin voor Coïtus Int. De Groot: “Toen ik het een keer voorzichtig opperde, klonk een keihard ‘nee’. Het is gewoon iets van vroeger, reünieshows zijn niet altijd even geslaagd. De herinnering is mooier dan een opgewarmd prakkie.”

De bandleden van Coïtus Int. waren 18 jaar toen ze begonnen
De bandleden van Coïtus Int. waren 18 jaar toen ze begonnen

7 Reacties

Reageren
 1. One Love

  Toch niet op tijd terug getrokken?

 2. Bulent

  Traan.

  Ik twijfel. Nog even wachten met kopen tot die gasten overleden zijn, of nu alvast mijn slag slaan. Wat denk jij?

 3. Cunie

  Nu kopen! Als ze overleden zijn is deze LP goud waard!

 4. Harry

  Ik heb de originele singles nog !

 5. Harry

  Ik krijg door dat de bassist van de band is overleden: Heino l”Ortye is niet meer..

 6. Pauline L'Ortye

  Heino is op 19 mei 2016, totaal onverwacht, in zijn slaap overleden. Heino was pas 54…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).