Manifestatie ‘Hart boven Hard’ tegen polarisering in Park Transwijk | De Utrechtse Internet Courant Manifestatie ‘Hart boven Hard’ tegen polarisering in Park Transwijk | De Utrechtse Internet Courant

Manifestatie ‘Hart boven Hard’ tegen polarisering in Park Transwijk

Manifestatie ‘Hart boven Hard’ tegen polarisering in Park Transwijk
Park Transwijk. Bron: Google Maps
De feestelijke manifestatie ‘Hart boven Hard’ is op 19 mei in Park Transwijk in Utrecht. Twintig organisaties spreken zich op de bijeenkomst uit voor verbinding en tegen polarisatie. Er zijn optredens van onder meer Fresku en Sabrina Starke.

De feestelijke manifestatie ‘Hart boven Hard’ is op 19 mei in Park Transwijk in Utrecht. Twintig organisaties spreken zich op de bijeenkomst uit voor verbinding en tegen polarisatie. Er zijn optredens van onder meer Fresku en Sabrina Starke.

Op zondag 19 mei worden in verschillende Europese landen acties ondernomen en in Nederland is dat alleen in Utrecht. De manifestatie is in de week voorafgaand aan de Europese verkiezingen.

Jurjen van den Bergh van burgerbeweging DeGoedeZaak: “Wij zijn geïnspireerd door iedereen die de afgelopen maanden de straat op ging en zich uitsprak voor een beter klimaat, voor gelijke rechten en tegen racisme en haat. Vlak voor de verkiezingen vragen wij aandacht voor de samenleving die wij willen: een eerlijke economie, fair en ambitieus klimaatbeleid en een gelijkwaardige en vreedzame samenleving.”

Er zijn op 19 mei optredens van artiesten als Fresku, Kasba, Sabrina Starke en Onias. Daarnaast zijn er ook debatten met sprekers uit binnen- en buitenland. Het festival is van 13.00 uur tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

De bezoekers worden rond 16.00 uur gevraagd om in een hart te gaan staan. Organisatoren zijn onder meer Amnesty International, Cordaid, De Goede Zaak, Greenpeace Nederland, Milieudefensie en PAX.

9 Reacties

Reageren
  1. MJPD

    @Titel
    Wordt er dan zoveel gepolariseerd in Park Transwijk? 🙂

    Het zijn overigens allemaal organisaties wat de gemiddelde DUIC-reageerder hier als “links” zou bestempelen. Tot dusver polarisatie.

  2. Fred

    Inderdaad, conservatieve, religieuze, centrum en rechtse groepen zijn niet vertegenwoordigd. Lijkt me meer dan een schoonheidsfoutje.

  3. Gerben

    Wordt FvD ook uitgenodigd? Of enkel partijen die een klimafaat nastreven?

  4. cas

    Economische gelijkheid kan pas wanneer de overheid eens een verantwoordt beleid gaat voeren, en burgers wat meer op water en brood worden gezet ipv alleen snoepjes van de overheid willen ontvangen.

    De gecreëerde schuldenbubbel van nu is vele malen belangrijker dan welk ander thema dan ook. Helaas blijft de overheid maar zeggen dat het zo goed gaat, en laat dat voluit door de media verspreiden om mensen maar kalm te houden. Geld dat er niet is kan je ook niet uitgeven! helaas blijkt dit principe niet door te dringen bij onze bestuurders en de centrale banken laten het ook na beleid te voeren om risico’s te verminderen.

  5. Kristel

    @ Al deze reaguurders hier.

    Dat heeft allemaal veel meer te maken met bepaalde framing vanuit (extreem) rechtse hoek over wat links is, ook al is het niet links maar gewoon normaal gedrag.

    Natuurlijk wordt de oorzaak van polarisatie niet uitgenodigd, want dat leidt tot polarisatie en dat hebben bepaalde groeperingen dus aan zichzelf te danken.

    Wanneer je tolerant bent tegenover diegene die dat zelf niet zijn, leidt je de eigen ondergang in. Dat heeft de geschiedenis ons geleerd, maar die les is aan velen voorbij gegaan.

  6. sander

    @kristel

    Eigenlijk doe je nu zelf ook aan uitsluiting, en daar is op zich niets mis mee. Dat is menselijk. Vreemd moet je buiten houden, want je weet niet of je dat kan vertrouwen. Vreemd in de context van: behoort niet tot mijn sociale groep. Jij bent lid van een sociale groep die heel sociaal is naar iedereen die hetzelfde denkt zoals jij. En dat is best een grote groep. Maar mensen die een andere mening hebben die hou je dus buiten, want die zijn een bedreiging. Dat je minder bedreigingen ziet voor jouw eigen levenstijl, betekent echter niet dat je niet hetzelfde doet als mensen die polariseren, alleen om andere redenen.

    Het zou goed zijn om dat proces te onderkennen. Deze manifestatie is een uiting van de wens dat meerdere soorten culturen tolerant naar elkaar moeten zijn. Prima wens, maar elke andere wens is net zo valide, al vind jij vanuit jouw oogpunt dat waarschijnlijk niet. Zelf hoop ik ook dat we tolerant kunnen zijn naar allerlei culturen en mensen niet tegen elkaar op zetten.

  7. trol

    “Wanneer je tolerant bent tegenover diegene die dat zelf niet zijn, leidt je de eigen ondergang in.” Dan is Nederland dus hopeloos verloren volgens je eigen woorden….(wat een ironie) De meest intolerante groep is immers veelal een laten we zeggen nogal gelovige groep, welke in het kader van de manifestatie nu juist beschermd dient te worden, volgens de doelen van de manifestatie.

  8. mariska

    Ik wilde (sorry, high tea vriendinnen, dat ik de afspraak afgezegd heb) graag meepraten over dat over het anders moet, voor iedereen. Maar niet “iedereen” bleek vertegenwoordigd: ik zag een Gutmensch actie (had tevoren alleen snel de namen van Amnesty en Human gezien). Er liepen- geteld- nog geen 100 bezoekers, en de eerste (Engelstalige? Hoezo, ten tweede male, “iedereen”?) discussie begon met the Lehman Brothers (2008!). Treurig. Ik had me beter gelaafd aan (h)eerlijke zoetigheid op een wereldvreemd theepartijtje. Volgende keer graag minder veilig!

  9. Utrechter

    Het was goed om te zien dat er maar een handje vol mensen op afgekomen zijn en daarvan was de meerderheid de achterban van de organisatoren. In andere woorden het was een mislukking. Dat maakte mijn zondag toch weer goed.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).