Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum | De Utrechtse Internet Courant Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum | De Utrechtse Internet Courant

Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum

Twee miljoen euro voor uitbreiding nijntje museum
Het nijntje museum heeft een miljoen euro gekregen voor een uitbreiding van de BankGiro Loterij. Daarnaast draagt ook Mercis, de uitgever van nijntje, een miljoen euro bij aan de uitbreiding van het museum.

Het nijntje museum heeft een miljoen euro gekregen voor een uitbreiding van de BankGiro Loterij. Daarnaast draagt ook Mercis, de uitgever van nijntje, een miljoen euro bij aan de uitbreiding van het museum.

Het museum voor peuters en kleuters in het centrum van Utrecht is pas verbouwd en is zo succesvol dat het vaak is uitverkocht. Marco Grob, zakelijk directeur: “We zijn daarom ontzettend blij dat Mercis bv en de BankGiro Loterij ons nu opnieuw ondersteunen en dat we daarmee het museum kunnen vergroten. In het nieuwe museum kunnen we nog meer bezoekers welkom heten en hen nu ook een nijntje theater en restaurant bieden.’

Het nieuwe museum krijgt er 500 vierkante meters bij voor meer tentoonstellingsruimte, garderobe en de routing voor bezoekers in het museum wordt verder verbeterd.

7 Reacties

Reageren
 1. Anne

  Het Nijntje Museum is geweldig, ook mijn zoontje van 1 geniet hier al volop van. En het is er inderdaad soms heel druk. Om die drukte op te vangen zou ik een ander museum op een andere locatie (bijv in Leidsche Rijn) eigenlijk logischer vinden. Nu gaan we en masse vanuit Vleuten/De Meern/Leidsche Rijn allemaal naar dat kleine stukje binnenstad. Bijv een dependance van Nemo uit Amsterdam. Je spreidt dan de drukte en je hebt als stad weer iets nieuws te bieden, ook voor de kids die Nijntje ontgroeid zijn.

 2. Maria

  Hey Anne, het is in het Rijksmuseum ook erg druk. Weet je wat, laten we dat verplaatsen naar een veel logischer plaats (bijv in Leische Rijn).

 3. BW

  Hey Maria, het Rijksmuseum is gevestigd in een historisch pand wat speciaal daarvoor is ontworpen. Het gebouw voegt qua uitstraling en grandeur echt iets toe aan de eeuwenoude collectie. Bij het Nijntje museum rijden peuters rond op driewielers. Verder natuurlijk een bijzonder treffende vergelijking.

 4. hegoser

  Nijntje lekker in de binnenstad houden
  Daar hoort het ook gezien toerisme
  Deze mensen zien dan gelijk een stukje
  Utrecht historie
  In leidsche Rijn zou het niet tot z’n recht komen
  In de buurt van dat mislukte winkelcentrum Leidsche Rijn centrum
  Zeker
  Mooie wijk woon er zelf maar Nijntje hier nee nee nooit
  Dat hoort in Utrecht oude binnenstad

 5. Luuk Upuuk

  Museum? Komt mij eerder als een soort pretpark over; Disneyland maar dan Miffycity of zoiets (want de naam moet dan wel verengelsd worden natuurlijk).

 6. Johan

  @ Anne

  Dit museum draait niet om en op LR hoor. Bezoekers komen uit de hele wereld, tot aan Korea en Japan aan toe.

 7. Herman

  Leuk hoor, Nijntje is samen met het Rietveldhuis de kurk waarop het centraal museum drijft.
  Hoort ook echt in de stad. Leidsche Rijn is speciaal voor kitsch en Intratuin wansmaak bedoeld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).