Minder bezoekers voor Theaterfestival de Parade | De Utrechtse Internet Courant Minder bezoekers voor Theaterfestival de Parade | De Utrechtse Internet Courant

Minder bezoekers voor Theaterfestival de Parade

Minder bezoekers voor Theaterfestival de Parade
Theaterfestival de Parade in het Moreelsepark was dit jaar wat minder populair dan vorig jaar. Er werden minder kaarten verkocht.

Theaterfestival de Parade in het Moreelsepark was dit jaar wat minder populair dan vorig jaar. Er werden minder kaarten verkocht.

Vorig jaar kwamen er nog 87.000 mensen genieten van de Parade. Het is nog niet duidelijk hoeveel dat er dit er dit jaar waren.

Volgens Parade-woordvoerster Mijke Godschalk is er een aantal omstandigheden van invloed geweest op de verminderde belangstelling van het Utrechtse publiek. “We hadden wat slechtere weersomstandigheden dan vorig jaar. Ook waren er, naast ons, veel andere evenementen in de stad”, zegt Godschalk. “Vorige zaterdag was er bijvoorbeeld de Rubberbootmissie. Mensen maken dan een keuze.”

Utrecht
Ondanks het ontvangen van minder mensen is de organisatie zeer te spreken over de 26e editie van de Parade in Utrecht. Utrechters houden volgens Godschalk van theater. “Het was bijzonder goed te zien dat een nieuw gevarieerd programma weer goed werd opgepikt”, zegt ze. “Vooral de voorstelling ‘Sportmonologen’ en de nieuwe musical van de Jeugd van Tegenwoordig waren ontzettend populair en zaten snel vol.”

Om 22:00 gisteravond sloot de Parade zijn festivaldeuren. Onmiddellijk werd begonnen met afbreken. Vanaf vrijdag staat het festival namelijk al in Amsterdam.

4 Reacties

Reageren
 1. Jetta Ernst

  Het is toch wel het leukste en meest gevarieerde festival voor jong en oud in Utrecht.

 2. R.van T..

  Jammer dat ik dit jaar te slecht was om er in levende lijve bij te zijn. Maar ja. Een aantal jaren geleden vertelde de dokter me nog dat ik waarschijnlijk niet meer uit het verpleeghuis zou komen en dan niet meer zou kunnen lopen en kijk me nu ees nog steeds levend en lopend. En dan is het gemis van de parade niet meer zo erg.

 3. Chantal

  Misschien is dat hele Parade-gebeuren wel een beetje sleets en te makkelijk geworden.

 4. Jaap

  Rubberboot missie trekt een heel ander publiek, die vergelijking gaat wat mij betreft manco. Tijd voor iets nieuws was de gedachte toen de Parade overspoeld werd met rosé drinkende lullo’s die niet voor de programmering kwamen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).