Mirliton Theater in Hoog Catharijne verdwijnt toch | De Utrechtse Internet Courant Mirliton Theater in Hoog Catharijne verdwijnt toch | De Utrechtse Internet Courant

Mirliton Theater in Hoog Catharijne verdwijnt toch

Mirliton Theater in Hoog Catharijne verdwijnt toch
De bar van het Mirliton Theater. Foto: Hoog Catharijne
Het Mirliton Theater gaat uiteindelijk toch wijken voor winkels. Wanneer het theater in Hoog Catharijne precies gesloopt gaat worden, is nog niet duidelijk. 

Het Mirliton Theater gaat uiteindelijk toch wijken voor winkels. Wanneer het theater in Hoog Catharijne precies gesloopt gaat worden, is nog niet duidelijk. 

Dat heeft Klépierre, eigenaar van Hoog Catharijne, aan DUIC laten weten. Vier jaar geleden is het ‘best bewaarde geheim van Utrecht’ nog flink opgeknapt en totdat het gesloopt gaat worden is het theater nog te huur.

In het theater maakte Utrecht kleinkunstenaars als Herman Berkien en Tineke Schouten hun debuut. Het podium opende in 1973 de deuren.

7 Reacties

Reageren
 1. Marcel Benders

  Als de VVD zich nu ook hier eens hard voor zou maken……

  Geld, geld, geld……dat is het enige dat telt……voor kleppierre

  De stad Utrecht staat er bij en kijkt er naar. Ik voorspel trouwens gigantische winkelleegstand binnen nu en 10 jaar in HC. Kleppierre trekt zich dan terug en Utrecht zit met het gedrocht in zijn maag. Maar ja, het krijgt dan het deksel op zijn neus in zake wanbeleid in het dossier HC.

 2. Van Leiden

  Niet doen, grote fout, gaan we ontzettend spijt van krijgen, stukje Utrechtse kleinkunst-cultuur naar ‘n moer, er kan best omheen worden gebouwd als je maar WIL, geld geld geld, slopen om te slopen, bouwen om te bouwen, waarom altijd die drang om alles weg te vagen, heb nu al heimwee naar het oude HC 🙂

  Ps beste redactie, zou u zo vriendelijk willen zijn, mijn vrolijke dubbele punt + haakje sluiten aan het einde van mijn berichten, niet te vervangen door een onnozel grijnzende smiley? Wordt een beetje moe/ agressief van al die emoticons …

 3. Roy

  Wat marcel zegt!

 4. Jasper

  Ik heb geen idee waar dit is, dus laat het nog even staan tot ik het gevonden heb..

 5. Gerben

  Alle aparte dingen in Hoog catherijne moeten blijven. Zoals dit theater de pathe en het stiltecentrum boekspot e.d. t maakt dat er iets unieks zit aan het oudsher lelijke winkelcentrum en zou mensen t winkelcentrum in kunnen trekken mits goed benut gemarket.

 6. Inge

  Erg jammer ja. En vrees ook spijt over paar jaar. En er heeft al wel veel meer moeten wijken voor HC (Corio/ Kleppiere) en hun sloop/bouw/gelddrang 🙁

  @Jasper
  Het zit, als je de (rol)trap bij V&D/ Blokker omhoog gaat, gelijk linksaf. Die passage in. Dan zit het bijna aan het einde, aan de li.kant (voor je daar weer met kleinere roltrap/ingang naar beneden (buiten of p-garage) kan en naast Xenos/Zeeman uitkomt.

 7. Rob Mebus

  Zonde. Is echt wel weg nu…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).