Mode van HKU-studenten en alumni in de Bijenkorf | De Utrechtse Internet Courant Mode van HKU-studenten en alumni in de Bijenkorf | De Utrechtse Internet Courant

Mode van HKU-studenten en alumni in de Bijenkorf

Mode van HKU-studenten en alumni in de Bijenkorf

Volgende week kunt u zich in de Bijenkorf in Utrecht laten inspireren door werk van HKU Fashion Design-studenten en alumni. Van maandag 12 mei tot en met zondag 25 mei worden collecties van zes ‘getalenteerde’ studenten tentoongesteld in het warenhuis. De periode wordt tijdens de Culturele Zondag van 25 mei afgesloten met een modeshow van zes anderen.

De ontwerpers die meedoen met de modeshow zijn Kim Philipsen, Laura Verdonk, Wenda Harmsen, Anbasja Blanken, Femke Agema en Winde Rienstra. “Philipsen en Verdonk studeren nog aan de HKU, Harmsen en Blanken zijn pas afgestudeerd en timmeren aan de weg en Agema en Rienstra zijn al wat verder in hun carrière en hebben al mooie prijzen op hun naam staan”, vertelt HKU-woordvoerder Germaine Baijer. Het werk van de studenten Fenna Boothby, Elysanne Schuurman, Esther van Vliet, Carlijn Gubbens, Eline Bouman, Tamara van Klooster en Merel Weijgers zal van 12 t/m 25 mei te vinden zijn tussen de collecties van de Bijenkorf.

Studenten zijn volgens Baijer altijd enthousiast om mee te doen: “Het is een manier om hun werk aan publiek te tonen. In dit geval is het publiek dat anders niet snel naar een modeshow zou gaan.” Ook het publiek reageert positief. “Mensen zijn heel enthousiast en blij verrast om het werk van de studenten te zien”, aldus Baijer.

Het is niet de eerste keer dat werk van HKU-studenten te vinden is in de Bijenkorf: dat gebeurt ze sinds 2010 ieder jaar. Voorheen werd ook ander soort werk – fotografie, design, etc. – geëxposeerd, dit jaar alleen mode. Dit heeft te maken met beperkte ruimte vanwege verbouwingen in het warenhuis.

Een impressie van de expositie. De foto’s zijn van vorig jaar: HKU1

HKU2
Foto’s: HKU

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).