Mogelijk laatste Counter Culture Festival dit jaar op Strijkviertel | De Utrechtse Internet Courant Mogelijk laatste Counter Culture Festival dit jaar op Strijkviertel | De Utrechtse Internet Courant

Mogelijk laatste Counter Culture Festival dit jaar op Strijkviertel

Mogelijk laatste Counter Culture Festival dit jaar op Strijkviertel

Tijdens het zogenaamde vragenuurtje in de raadsvergadering gisteravond heeft gemeenteraadslid Pepijn Zwanenberg namens GroenLinks aandacht gevraagd voor het Counter Culture Festival. Dit jaarlijkse festival wil unieke, alternatieve vormen van kunst een plek geven om zich aan een groter publiek te presenteren. Na vijf jaar wil de Stichting Counter Culture stoppen met de organisatie omdat het festival steeds verder het centrum van de stad wordt uitgedreven. De (mogelijk laatste) editie dit jaar vindt plaats op het Strijkviertel in De Meern.

Na het vijfde jaar komt de gemeente Utrecht enkel met locaties die buiten de stadsgrenzen, sfeerloos en/of te klein zijn. Geluidsoverlast of te veel festivals op een bepaalde locatie worden daarbij als reden opgegeven. Een andere optie die door de gemeente gegeven wordt zijn locaties van Recreatie Midden Nederland, waar echter een dermate hoog bedrag voor wordt gevraagd dat het onbetaalbaar is voor non-commerciële organisaties als Counter Culture. Daarbij worden de regels rondom het houden van een festival elk jaar flink aangescherpt. Zo wordt de organisatie nu bijvoorbeeld verplicht gesteld beveiliging in te huren door een gecertificeerd bedrijf. Iets wat een behoorlijke kostenpost is. Omdat de regelgeving dusdanig aangescherpt is, overal steeds meer kosten aan verbonden zijn en het te veel een strijd is geworden om een festival gratis in de stad te laten plaatsvinden in plaats van in de periferie heeft de organisatie aangegeven ermee te willen stoppen.

GroenLinks kan de houding van de gemeente niet rijmen met de ambitie om culturele hoofdstad van Europa 2018 te worden. Wat de partij betreft is het Counter Culture een unieke aanvulling op het culture leven van Utrecht. De partij heeft daarom het college van burgemeester en wethouders gevraagd of de gemeente mogelijkheden ziet dit kleinschalige, non-profit festival wat louter draait op vrijwilligers, voor de stad te behouden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).