Mogelijk toch toekomst voor Counter Culture Festival - De Utrechtse Internet Courant Mogelijk toch toekomst voor Counter Culture Festival - De Utrechtse Internet Courant

Mogelijk toch toekomst voor Counter Culture Festival

Mogelijk toch toekomst voor Counter Culture Festival

Het Counter Culture Festival kan mogelijk toch worden voortgezet op een voor het festival gunstige locatie. Dat blijkt uit een tweet van wethouder Frits Lintmeijer gistermorgen, na een gesprek met de organisatoren. Daarin geeft Lintmeijer aan een ‘goed gesprek te hebben gehad en serieus op zoek te gaan naar een goede plek om door te gaan’. Begin maart vroeg gemeenteraadslid Pepijn Zwanenberg (GroenLinks) de wethouder om de mogelijkheden voor het voortbestaan van het festival te onderzoeken. 

De Stichting Counter Culture Festival overwoog na vijf jaar te stoppen met de organisatie omdat het festival steeds verder het centrum van de stad wordt uitgedreven. De editie dit jaar vindt plaats op het Strijkviertel in De Meern. De gemeente Utrecht stelde enkel nog locaties beschikbaar die buiten de stadsgrenzen, sfeerloos en/of te klein zijn. Geluidsoverlast of te veel festivals op een bepaalde locatie worden daarbij als reden opgegeven. Een andere optie die door de gemeente werd gegeven zijn locaties van Recreatie Midden Nederland, waar echter een dermate hoog bedrag voor wordt gevraagd dat het onbetaalbaar is voor non-commerciële organisaties als Counter Culture. Daarbij worden de regels rondom het houden van een festival elk jaar flink aangescherpt. Zo wordt de organisatie nu bijvoorbeeld verplicht gesteld beveiliging in te huren door een gecertificeerd bedrijf. Iets wat een behoorlijke kostenpost is. Omdat de regelgeving dusdanig aangescherpt is, overal steeds meer kosten aan verbonden zijn en het te veel een strijd is geworden om een festival gratis in de stad te laten plaatsvinden in plaats van in de periferie heeft de organisatie aangegeven ermee te willen stoppen.

Zwanenberg gaf begin maart aan de houding van de gemeente niet te kunnen rijmen met de ambitie om culturele hoofdstad van Europa 2018 te worden. Wat GroenLinks betreft is het Counter Culture een unieke aanvulling op het culture leven van Utrecht. Het festival wil unieke, alternatieve vormen van kunst een plek geven om zich aan een groter publiek te presenteren.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).