Morrissey wilde gisteren een volledig vleesvrij TivoliVredenburg, dus ook bij het Lisztconcours | De Utrechtse Internet Courant Morrissey wilde gisteren een volledig vleesvrij TivoliVredenburg, dus ook bij het Lisztconcours | De Utrechtse Internet Courant

Morrissey wilde gisteren een volledig vleesvrij TivoliVredenburg, dus ook bij het Lisztconcours

Morrissey wilde gisteren een volledig vleesvrij TivoliVredenburg, dus ook bij het Lisztconcours
De populaire zanger en vegetariër Morrissey heeft ervoor gezorgd dat er gisteren een hele dag geen vleesproducten te verkrijgen waren in TivoliVredenburg. Deze wens legde de fanatieke tegenstander van vlees neer voordat hij komt optreden in de Utrechtse poptempel aan het Vredenburg, schrijft 3voor12.

De populaire zanger en vegetariër Morrissey heeft ervoor gezorgd dat er gisteren een hele dag geen vleesproducten te verkrijgen waren in TivoliVredenburg. Deze wens legde de fanatieke tegenstander van vlees neer voordat hij komt optreden in de Utrechtse poptempel aan het Vredenburg, schrijft 3voor12.

Morrissey is zo’n felle tegenstander van vlees dat hij backstage en in de zaal geen spoor of geur van vlees wil tegenkomen. Hij legde dan ook bij TivoliVredenburg het verzoek neer om voor een dag niets met vlees te doen in het popcomplex.

Ook de deelnemers en gasten van het Liszt concours, die in een andere zaal spelen, konden hierdoor een dag geen vleesproducten eten.

“Het heeft niet echt tot een discussie hoeven komen voor ons. Wij vinden het wel een nobel doel. Morrissey wil graag dat iedereen op zijn speeldag vegetarisch eet, ook het personeel, en wij hebben besloten aan die wens gehoor te geven”, zegt woordvoerder van TivoliVredenburg Kimtessa Hill tegen 3voor12.

Voorzitter bij de Raad voor Cultuur Joop Daalmeijer liet via Facebook weten minder blij te zijn met de beslissing van TivoliVredenburg om alle vleesproducten voor een dag te weren.

Schermafbeelding 2014-10-28 om 15.12.16

18 Reacties

Reageren
 1. Teun Berting

  Proberen kan geen kwaad…?

  Maar mocht het dan toch niet haalbaar zijn gebleken…

  “Rammenas – Roots Rock Kitchen” zit om de hoek in Hoog Catharijne. Net geopend!

  Veganistische burgers, soep en meer…

  https://www.facebook.com/RammenasRootsRockKitchen

 2. Vleeseter

  Ik snap niet dat ze ingaan op de wensen van zo’n knakworst. Wie denkt die Hansworst wel niet dat hij is? Laat die overjarige gehakt bal nou snel oprotten uit onze mooie stad. Voor mij genoeg reden om niet naar het optreden te gaan van die speklap.

 3. John Barnes

  Ik vind de reactie van TiV bijzonder smaakvol; die van JD helaas overbodig. Wat is een reactie van een gezaghebbend persoon waard als het achteraf is, en bovendien een bekend gegeven beschrijft?

  Als ik een reaguurder was zou ik adviseren: kan echtgenote Maartje van Weegen niet stiekem een tupperware-doosje met bitterballen meenemen naar het edelachtbare concours?

 4. Pim

  wat n groentejehovah.

 5. Marcel

  Morrissey, you’re just a dictator. Take a plane to China and the first train to Pyongyang you can get.

 6. Frederik

  Graag wijs ik de redactie van duic erop dat deze zanger uit Manchester komt. Dat is een stad in Engeland. Dus foto-onderschrift klopt niet.

  Overigens vind ik het wel tegenvallen dat die wereldberoemde pianisten in de jury van het Liszt Concours geen enkele eis hebben gesteld. Slappe hap.

 7. Otto

  Morrisey heeft groot gelijk: nergens voor nodig dat vlees eten…
  Prima actie!

 8. Jan Scherjon

  Hij heeft boter op zijn hoofd , als hij het vliegtuig neemt eist hij
  dan ook dat de piloten geen vlees eten ?

 9. Jiri

  En weer buigt deze maatschappij voor een minderheid. Wie durft hier nog te spreken over een Democratie?!? Het is een Schreeuw-Democratie geworden. Diegene met de grootste waffel bepaald wat hier gebeurt. Schande!

 10. Jeroen

  Verzoek of eis? Dat zijn twee verschillende zaken natuurlijk.

 11. beestje

  Prima aktie op zich. Maar laat hij zich niet bemoeien met wat er buiten zijn kamer, de wandelgangen en de zaal aan de gang is. Hij legde namelijk ook het restaurant, “Het gegeven paard” zijn wil op. En laat die plek nou toevallig openbaar zijn. Iedereen kan daar eten, ook als je geen kaartje voor Vredenburg hebt. En als Vredenburg het dan toch nodig vindt om een knieval te maken” (om derwille van de smeer) hadden ze de beleefdheid kunnen hebben om het duidelijk aan te geven. En als dan het merendeel van de kaart geveegd wordt hadden ze moeten zorgen voor meer alternatieven dan nu. Want dat was wel erg armetierig. Slechte beurt van Vredenburg. Zo jaag je de klanten weg. En draagt absoluut niet bij aan het goede doel. Integendeel. En ja, what’s in a name. Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, want daar stinkt het.

 12. beestje

  Ter aanvulling Jeroen, het was een eis. Contractueel vastgelegd. En dan is het raar dat dit niet eerder met de bezoekers van Vredenburg gecommuniceerd is. Het gaat mij niet om dit hele Vega gedoe. Maar dat er in het algemeen teveel knievallen gedaan worden door instellingen om een “wereldster” binnen te krijgen. En dan ook nog met eisen die buiten de werkingssfeer van het concert liggen. Daar ligt het kernpunt.
  En @Frederik, ik vind het van beschaving getuigen dat je geen exhorbitante eisen stelt aan je aanwezigheid. En dat kun je van de meeste wereldsterren niet zeggen die in hun prive jets de wereld overvliegen.

 13. Toine Goossens

  Opnieuw een voorbeeld van de dictatuur door een minderheid. Dat moet stoppen.

 14. Kees

  Als het voor babyboomer Joop zo essentieel is om dagelijks vlees te eten, hadden hij misschien in het contract moeten laten opnemen dat er verplicht geslachte dieren geserveerd worden als hij in het gebouw is. Is het eten van vlees zo essentieel voor hem? Weigert hij een maaltijd als er geen vlees in zit?

  Van 1 dagje geen vlees ga je echt niet dood. Wat een bizar gedoe.

 15. clara 19

  De dictatuur van de minderheid is wanneer 6,5 miljard mensen jaarlijks 150 miljard niet-menselijke dieren over de kling jagen. +1 voor Morrissey

 16. beestje

  Beste Kees, volgens mij kun je niet lezen. JD schrijft heel andere dingen dan jij aangeeft. En nogmaals: het gaat niet om dit Vega-gedoe. Maar om de algemene tendens dat sterren menen hun eis te kunnen opleggen. En dat er van die domme ganzen zijn die daar ook nog aan voldoen. En nu gaat het om een goed doel, maar dat is ook niet altijd zo. En het personeel kan honderden keren uitleg geven, inplaats van dat de directie dit duidelijk en bijtijds had aangegeven. Dan was er niets aan de hand geweest.

 17. Willem

  Dit is toch gewoon een private contractkwestie? TiV heeft een contract met een artiest en komt dit contract netjes na. Over de inhoud van het contract kun je natuurlijk een mening hebben, maar als je niet kunt leven met de afspraken die TiV met een artiest maakt moet je ergens anders het concours onderbrengen. Beetje flauw van de heer Daalmeijer om zich zo in de media uit te laten. Bovendien, de wensen van Morrissey zijn ruim en breed bekend en bij al z’n concerten van kracht.

 18. Pim

  Waarom wordt er door sommigen nu inhoudelijk ingegaan op dat vegetarische gebeuren? Kees? Daar gaat t toch helemaal niet om, joh!
  Als ik het Gegeven Paard was, had ik me er absoluut niks van aangetrokken, van deze rare Vega-burger. Een lekker een kuub groen gras Morrissey , maar druk dat alsjeblieft niet door de strot van anderen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).