Muzikale broedplaats dB’s viert 25-jarig bestaan | De Utrechtse Internet Courant Muzikale broedplaats dB’s viert 25-jarig bestaan | De Utrechtse Internet Courant

Muzikale broedplaats dB’s viert 25-jarig bestaan

Muzikale broedplaats dB’s viert 25-jarig bestaan
Foto: Robert Oosterbroek
Het muziekpodium dB’s is 25 jaar oud. Op 14 april wordt het jubileumjaar afgetrapt tijdens Culturele Zondag: GO WEST in het CAB-gebouw.

Het muziekpodium dB’s is 25 jaar oud. Op 14 april wordt het jubileumjaar afgetrapt tijdens Culturele Zondag: GO WEST in het CAB-gebouw.

Kensington, Racoon en Blaudzun zetten er ooit hun eerste stappen: de oefenruimtes van dB’s. Het pand bij de Cartesiusweg is een begrip in Utrecht. Naast de 17 oefenruimtes (van klein tot groot), is ook het podium een plek waar Utrechts talent al jaren een thuis heeft.

Het podium en complex met oefenruimtes werd in 1994 opgericht door Paul de Brabander, daarvoor werkzaam bij Tivoli. In 25 jaar tijd groeide het muziekpodium uit tot dé plek voor jong Utrechts muziektalent.

Op 14 april zijn de hele dag de deuren geopend en kunnen bezoekers van 12.00 uur tot 20.00 uur terecht. De expositie 25 jaar dB’s #1 met een selectie aan 25 jaar concertaffiches is ook te zien met een inkijkje in de eerste negen jaar van dB’s op de eerste locatie  aan de Jekerstraat.

1 Reactie

Reageren
  1. Harry

    En met de nieuwe plannen voor de Cartesius Driehoek is het nog maar de vraag hoe lang DB’s nog zal bestaan. Voor het eventuele einde is uiteraard grote “dank” verschuldigd aan NS-Vastgoed en onze Groenlinks D66 gemeente Utrecht.

    In ieder geval kunnen straks de auto’s met muziekkanten en hun kilo’s wegende drumstellen, versterkers en instrumenten niet meer het terrein op. Gebied moet volgens de plannen CO2 neutraal worden dus dan is het sowieso snel met versterkte muziek hier afgelopen.

    Bizar dat groene plannen inmiddels een gevaar zijn geworden voor de jongerencultuur en creatieve broedplaatsen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).