Nederlands Film Festival start vrijdag: dit is er te doen | De Utrechtse Internet Courant Nederlands Film Festival start vrijdag: dit is er te doen | De Utrechtse Internet Courant

Nederlands Film Festival start vrijdag: dit is er te doen

Nederlands Film Festival start vrijdag: dit is er te doen
Archiefbeeld DUIC.
Op vrijdag gaat het Nederlands Film Festival (NFF) weer van start. Van 27 september tot 5 oktober zijn er in Utrecht tientallen verschillende films te zien en evenementen te bezoeken. 

Op vrijdag gaat het Nederlands Film Festival (NFF) weer van start. Van 27 september tot 5 oktober zijn er in Utrecht tientallen verschillende films te zien en evenementen te bezoeken. 

Via online cultuurplatform en cultuurzender Parmando24Culture is dagelijks te zien wat NFF-directeur Silvia van der Heiden tipt voor de nieuwe festivaldag. Welke films moet je gaan zien? En wat is er buiten de filmzalen nog meer te beleven tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht?

In verschillende bioscopen in Utrecht zijn tijdens het NFF korte en lange films en documentaires te zien. Bij Kinepolis, Pathé Rembrandt en in het Louis Hartlooper Complex zullen films en documentaires uit Nederland te zien zijn.

Het festivalhart van het NFF is de Winkel van Sinkel. Hier kunnen bezoekers binnenlopen voor informatie en tickets. Ook zijn hier de interactieve installaties te zien van de NFF studentencompetitie. Verder zullen ook hier verschillende podcasts en talkshows plaatsvinden.

Kalveren

Op vrijdagavond 4 oktober worden in de Stadsschouwburg de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het Filmgala 2019. Ook op andere locaties, zoals de Janskerk en het Centraal Museum vinden evenementen plaats. Op het Centraal Station is van 27 september tot 4 oktober een pop-up bioscoop te vinden.

Tijdens het festival zijn er 85 films, documentaires en interactieve projecten te zien. Een paar voorbeelden hiervan zijn Instinct, de openingsfilm van het festival met Carice van Houten en geregisseerd door Halina Reijn, waar een psychiater een verhouding krijgt met een serieverkrachter, ‘Nu verandert er langzaam iets’ een film over de hedendaagse zoektocht naar betekenis en Kapsalon Romy, een jeugdfilm over Alzheimer.

Bekijk hier het volledige programma van het NFF.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).