Nieuw lied Van Piekeren gaat nergens over | De Utrechtse Internet Courant Nieuw lied Van Piekeren gaat nergens over | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw lied Van Piekeren gaat nergens over

Nieuw lied Van Piekeren gaat nergens over
Foto: Robert Oosterbroek
De Utrechtse band Van Piekeren heeft een nieuw lied uitgebracht. Het nieuwe nummer heet ‘Een Liedje Dat Nergens Over Gaat’ en volgens zanger Jan van Piekeren wordt het ironisch genoeg heel goed opgepikt.

De Utrechtse band Van Piekeren heeft een nieuw lied uitgebracht. Het nieuwe nummer heet ‘Een Liedje Dat Nergens Over Gaat’ en volgens zanger Jan van Piekeren wordt het ironisch genoeg heel goed opgepikt.

“Alle nummers die we in het verleden hebben gemaakt gingen ergens over. Die staan ook allemaal op het album dat eind vorig jaar is verschenen. Omdat het album niet lekker liep hebben we besloten om een lied te maken dat nergens over gaat”, zegt de zanger.

De band heeft volgens Van Piekeren nog nooit een nummer gemaakt dat zo goed wordt opgepikt als het nieuwe lied. “Zaterdag zaten we bij het Radio 1 programma De Taalstaat met Frits Spits. Daar werd het nummer veelvuldig gedraaid. Ook staat het nummer al in een ranking ergens in Drenthe en wordt het op verschillende radiostations gedraaid.”

Simpel

Het nummer heeft volgens Van Piekeren zijn populariteit te danken aan de simpelheid. “Normaal balanceren we tussen de pop en de kleinkunst. Het nieuwe nummer is lekker zomers en daardoor wordt het snel opgepikt.”

Wie naar het nieuwe lied luistert komt er snel achter dat – ondanks dat het nergens over gaat – veel actuele onderwerpen de revue passeren. “Dat is het idee van het lied. We benoemen alles, maar het gaat uiteindelijk nergens over”, aldus Van Piekeren.

Toekomst

De Utrechtse zanger zegt voorlopig nog niet klaar te zijn met het maken van muziek. “Ik ben 55 en moet nog tot mijn 67e door. Maak je borst maar nat, jullie zijn voorlopig nog niet van mij af.”

Een Liedje Dat Nergens Over Gaat is te luisteren via Spotify en YouTube. Bekijk hieronder de videoclip.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Beste entertainer van Utrecht en wijde omgeving! Heel wijd.

 2. Yoshua

  Jan van Piekeren is nu al een wereldster in Drenthe.
  Groningers en Friezen zullen snel volgen.
  Fijn voor Van Piekeren dat ze eindelijk eens een echte wereldhit hebben gescoord.
  Nu maar hopen dat Jan van Piekeren bij ons blijft en niet voor het grote geld naar Drenthe verhuisd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).