Nieuwe expositie met lichtkunstwerken rondom station Utrecht Centraal Nieuwe expositie met lichtkunstwerken rondom station Utrecht Centraal

Nieuwe expositie met lichtkunstwerken rondom station Utrecht Centraal

Nieuwe expositie met lichtkunstwerken rondom station Utrecht Centraal
De expositie I-Light-U, die bestaat uit verschillende lichtkunstwerken rondom Utrecht Centraal, gaat vrijdag officieel van start. Het gaat in totaal om zeven nieuwe en zes bestaande werken.

De expositie I-Light-U, die bestaat uit verschillende lichtkunstwerken rondom Utrecht Centraal, gaat vrijdag officieel van start. Het gaat in totaal om zeven nieuwe en zes bestaande werken.

“Na de donkerste maand van het jaar wordt het weer licht in Utrecht”, is te lezen op de website van de expositie. “Op de plek waar wekelijks miljoenen mensen hun weg banen naar hun werk, huis, familie of vrienden, zorgt deze I-Light-U voor verlichting. Letterlijk en figuurlijk.”

De nieuwe werken zijn op verschillende plekken neergezet, waaronder op het Stadsplateau, onder het Bollendak, bij de Stadspromenade en op het Jaarbeursplein. De bestaande kunstwerken die opgenomen zijn in de expositie zijn onder meer REBUS op het Beatrixgebouw, Imagine Being There op de Rabobank en IK bij Park Nieuwenoord.

De expositie gaat dus vrijdag officieel van start en duurt tot 30 januari. Bekijk op dit kaartje waar alle kunstwerken te vinden zijn.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Gezien de locatie hoop ik, dat de kunstwerken hufterproof zijn. Jammer, als er veel geld aan wordt uitgegeven, om ze daarna vernield te zien worden. Denk maar eens aa, wat er met de stationspiano s is gebeurd. Een plek met toezicht, bijvoorbeeld de hal van het Stadskantoor of de Bieb had mijns inziens beter geweest.

 2. isabelle

  Mooi werk, maar doe een beetje moeite en maak dan tenminste een foto als het donker is, DUIC!

 3. Aqua

  @Isabelle
  dat stimuleert juist dat u ter plekke gaat kijken 😉

 4. Koel Hoofd

  De gemeente wordt compleet hysterisch als het over CO2 emissies gaat, maar als dat voor kunst is dan juichen ze CO2 emissies en energieverspilling toe?
  En nee, dit gaat niet over LED maar over het principe van wie er wel en niet CO2 mogen uitstoten en zinloos energie verspillen.
  Schijnheilige dubbele moraal politiek dus.

 5. Jasper

  Ziet er eeg mooi uit als het donker is. Kan zoiets niet blijvend zijn? Fleurt de boel flink op.

 6. Moniek

  Nou, ik zie hier in de binnenstad wel erger CO2-emissies, Koel Hoofd, dan bij dit beperkte aantal kunstwerken. Die emissies eerst maar eens serieus aanpakken?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).