Nieuwe Huis a/d Werf krijgt vorm | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe Huis a/d Werf krijgt vorm | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe Huis a/d Werf krijgt vorm

Nieuwe Huis a/d Werf krijgt vorm

De organisatie van het nieuw te ontwikkelen Huis a/d Werf en van het nieuwe Utrechtse festival voor podiumkunsten, ontstaan uit de fusie tussen Festival a/d Werf en Springdance, krijgt steeds meer vorm. Het pand aan de Boorstraat wordt een ontmoetingsplek voor podiumkunsten, de creatieve industrie en het bedrijfsleven. Cobie de Vos tekent voor de functie van algemeen directeur van het nieuwe Huis. 

Het nu nog naamloze nieuwe Huis ontwikkelt zich vanaf september 2012 tot een ontmoetingsplek voor de podiumkunsten, de creatieve industrie én commerciële partijen. Een pand met kantoorruimtes, studio’s, ruime foyers, twee theaterzalen en een grote tuin. Een plek die de ontwikkelingen en vernieuwingen binnen de podiumkunsten moet faciliteren, aanjagen en verbindingen moet maken met andere sectoren. Vaste ‘bewoners’ van het Huis worden onder andere de gezelschappen Schweigman&, OMSK (Lotte van den Berg), en Dries Verhoeven. Met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gaat het Huis een langjarige verbinding aan: studenten volgen er college, repeteren er en maken kennis met de theaterpraktijk. Ook het nieuwe festival (dat ontstaat uit de fusie tussen Springdance en Festival a/d Werf) houdt kantoor in het Huis. De gratis Werkplek voor zelfstandigen, studenten en flexwerkers is op werkdagen open en wordt naast werkruimte ook een ontmoetingsplek om bij te praten bij een kop koffie.

Algemeen directeur Cobie de Vos is al sinds 2007 zakelijk leider van Huis en Festival a/d Werf en initiator van de bedrijfsvoering van de doorstart van de organisatie. Rainer Hofmann en Bettina Masuch, de huidige artistiek leiders van Festival a/d Werf en Springdance vormen samen de artistieke directie van het nieuwe festival. René Vlemmix, nu algemeen directeur van Springdance, is verantwoordelijk voor de vormgeving van het organisatorische en zakelijke beleid van het nieuwe festival. De toekomstplannen zijn goed ontvangen door de Gemeente Utrecht, die er in mei een positief subsidieadvies over uitsprak.

Het nieuwe podiumkunstenfestival krijgt vorm met steun van de Gemeente en Provincie Utrecht en het Fonds Podiumkunsten. Het internationale platform voor actuele ontwikkelingen in dans, theater en cross-overs vindt vanaf 2013 jaarlijks plaats in mei. Op de website worden regelmatig updates over het nieuwe festival geplaatst.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).