Nieuwe muurschildering JanIsDeMan aan Amsterdamsestraatweg trekt veel bekijks | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe muurschildering JanIsDeMan aan Amsterdamsestraatweg trekt veel bekijks | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe muurschildering JanIsDeMan aan Amsterdamsestraatweg trekt veel bekijks

Nieuwe muurschildering JanIsDeMan aan Amsterdamsestraatweg trekt veel bekijks
Foto's: Bas van Setten
Utrechter Jan Heinsbroek, beter bekend als JanIsDeMan, heeft een nieuwe muurschildering gemaakt op de kop van de Amsterdamsestraatweg. Op het werk zijn onder andere verschillende bekende en historische gevels te zien die de straat rijk is.

Utrechter Jan Heinsbroek, beter bekend als JanIsDeMan, heeft een nieuwe muurschildering gemaakt op de kop van de Amsterdamsestraatweg. Op het werk zijn onder andere verschillende bekende en historische gevels te zien die de straat rijk is.

Eerder dit jaar werd Heinsbroek benaderd met de vraag of hij een muurschildering wilde maken op de zijkant van het pand aan de Amsterdamsestraatweg 59. Het hoekje kon namelijk wel een opknapbeurt gebruiken. Na met verschillende partijen om tafel te hebben gezeten, waaronder de eigenaren van het pand en de gemeente Utrecht, is besloten dat het concept van het kunstwerk ‘Welkom op de Straatweg’ moest zijn.

“Ik heb daarna bewoners, ondernemers en andere betrokken van de Amsterdamsestraatweg en omgeving gevraagd wat hun lievelingsgevel van de straat is. Daar heb ik veel reacties op gekregen en die heb ik allemaal in de muurschildering geprobeerd te stoppen.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Boekenkast

In het werk is onder andere de watertoren, de kerktoren, de oude bioscoop en de Gele Brug te zien, maar ook Heinsbroeks eigen boekenkast en de Domtoren. “Omdat het Utrecht is.”

Heinsbroek is vorige week woensdag begonnen met het werk. Om de haverklap wordt hij aangesproken door voorbijgangers of mensen stoppen om een foto te maken. “Ik krijg heel veel positieve reacties van voorbijgangers. Ik doe gewoon mijn werk en mensen bedanken mij daarvoor. Echt ziek.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Meerwaarde

Dinsdag wordt het werk afgerond. Zo komt er nog een klein kader bij, waarop te zien is welke bouwwerken er in het werk zijn gestopt. “Ik heb met iets dat ik heel leuk vind meerwaarde gegeven aan een omgeving die dat goed kan gebruiken. Ik voel mij echt gezegend.”

Heinsbroek is in Utrecht onder andere bekend van zijn boekenkast aan de Amsterdamsestraatweg, maar ook van de letters ‘Utrecht’ op de muur van het Monicahof en de treinen in de skatepool van het Griftpark.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
  1. GeenStijl@Utrecht😉

    Nu maar hopen dat graffiti maloten dit fantastische werk met rust laten.
    Echt een aanwinst vd ASW om te zien.

  2. R

    Blijft gaaf! Met dit soort kunst kun je in Utrecht nog wel 30 plekken opfleuren. Mooi ook om te lezen hoe hij de buurt heeft betrokken bij het maken van deze kunst; da’s een stuk participatie waar onze gemeente nog wel het een en ander van kan leren.

  3. Bromsnor

    Een trompe l’oeil, wat gaaf.

  4. Hans

    Het is een prachtige schildering op de perfecte locatie. Wat is de ASW toch een mooie, te vaak verguisde straat. Door de ogen van JanisDeMan ga je dat weer zien en waarderen!

  5. Janah

    Dit is Kunst die iedereen kan snappen en daarom moet er veel meer van komen!

  6. bawang putih

    als je de letters van de naastgelegen Aldi husselt krijg je … Dali

  7. Karla

    Ook voor JanIsDeMan veel hartjes. Mooi en extra leuk vanwege het perspectief.

  8. Marcel Gieling

    Mooi

  9. Toine Goossens

    Heel erg mooi, met een dikke knipoog naar Escher.

    Al die muurschilderingen zijn ideaal voor open lucht toerisme, Corona proof. Een aantrekkelijke wandel- en fietsroute met verwijzing naar de horeca erbij en we kunnen weer heel wat Utrechters blij maken.

  10. Katja

    Is toch weer fantastisch ? Kijk grafitti-kliederaars, zó moet het !

  11. Marcel

    Geweldig, in 1 woord: fantastisch.
    Nu nog ff de gemeente vragen of er in stijl een fietsenhok neergezet kan worden? AJB?

  12. Hetty

    Deze prachtige schildering lijkt mee ook heel mooi, als het als beeld of plaquette in brons word uitgevoerd, en dan op een prominente plaats komt te staan of te hangen. Dit, omdat de schildering zo n mooie dieptewerking heeft. Ook kunnen er kleine plaquettes van worden gemaakt , die dan te koop zijn in bijvoorbeeld het Centraal Museum.

  13. Didi Steen

    Heel mooi! Die nemen we natuurlijk op in onze (Greetings from Utrecht) street art wandeling en fietstocht door Pijlsweerd en Ondiep. Veel bijzondere muurschilderingen te zien in deze wijken.

  14. Kadoendra

    JanIsDeMan IsEenGoedeKerel!

  15. EWesterhoffbeekink

    Geweldige muurschildering weer een verrijking voor de amsterdamse straatweg ik hoop dat er nog vele muurschilderingen van jan de man zullen komen in utrecht

  16. Scherpschutter

    Het lijkt wel een vliegende knoop. Wat moet dit precies voorstellen? De andere muurschilderingen zijn aardig, maar deze vind ik niet mooi.

  17. Stuiter

    Wat een mooie schildering! Hoe het zelfs op mijn computerscherm lijkt alsof het ‘uit de gevel naar voren springt’. Inderdaad een knipoog naar Escher. En leuk dat er gebouwen uit Utrecht en die wijk in verwerkt zijn.

    Ik moet helaas wederom denken aan het ‘kunstwerk’ dat boven de ingang van het oude postkantoor komt te hangen (Post Utrecht). Sommige kunstenaars snappen wat mooi is. Dat je in de openbare ruimte, op een prominente plek, niet moet gaan zitten experimenteren of provoceren. Dat de eigenaar van het pand betrokken is geweest in het proces heeft daar misschien ook een bijgedragen; dat weet ik niet. Maar als het dus wel degelijk kan, waarom is er voor het kunstwerk boven de ingang van Post Utrecht niet voor iets vergelijkbaars gekozen? Dit kunstwerk hierboven krijgt van iedereen alleen maar positieve reacties. Het kunstwerk bij Post Utrecht op zijn minst de helft negatieve. Dan klopt er toch iets niet?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).