Nog twee dagen om Nijntje te sponsoren: “Iedereen vindt het leuk. Het zou zo jammer zijn als het niet lukt!” | De Utrechtse Internet Courant Nog twee dagen om Nijntje te sponsoren: “Iedereen vindt het leuk. Het zou zo jammer zijn als het niet lukt!” | De Utrechtse Internet Courant

Nog twee dagen om Nijntje te sponsoren: “Iedereen vindt het leuk. Het zou zo jammer zijn als het niet lukt!”

Nog twee dagen om Nijntje te sponsoren: “Iedereen vindt het leuk. Het zou zo jammer zijn als het niet lukt!”
Behoud Nijntje voor de stad. Met die leus lanceerde Paula Breger-Speetjens vorige week spontaan een crowdfunding voor het behouden van één van de 60 beelden die zijn gemaakt voor de Nijntje Art Parade voor Utrecht. “Er moet nog een beetje bij, zelfs de Centrale Bibliotheek heeft al een mooi bedrag geleverd!”

Behoud Nijntje voor de stad. Met die leus lanceerde Paula Breger-Speetjens vorige week spontaan een crowdfunding voor het behouden van één van de 60 beelden die zijn gemaakt voor de Nijntje Art Parade voor Utrecht. “Er moet nog een beetje bij, zelfs de Centrale Bibliotheek heeft al een mooi bedrag geleverd!”

Acht dagen geleden startte Speetjens de actie voor het behoud van Nijntje en inmiddels staat de teller op 3.230,- euro. “Het is nog niet genoeg maar ben vol vertrouwen dat het gaat lukken.” Donderdag worden 43 Nijntje beelden geveild en het openingsbod is per beeld op 5.000 gezet. Speetjens wil minimaal 8.000 euro ophalen. “Ik neem aan dat er een paar keer op geboden gaat worden en denk dat 8.000 euro uiteindelijk genoeg moet zijn.”

Speetjens wil Nijntje graag voor de stad behouden omdat ze merkte dat veel mensen van het konijn genieten. “Op laatste dag van de tentoonstelling stond Oma Nijn (het beeld waar op geboden gaat worden, red.) op het Domplein. Ik vond het zo mooi dat ik het echt een beetje jammer vond dat we voorgoed afscheid moesten gaan nemen van het beeld.”

Nijntje in bibliotheek op de Neude

Maar een Nijntje van 1.80 meter hoog en met een waarde van enkele duizenden euro’s zet je niet zomaar in de tuin, laat staan dat je het zo maar even op de kop tikt via een veiling. “Ik denk dat de gemiddelde Utrechter niet zomaar dit geld ter beschikking heeft.”

Daarom zocht Speetjens contact met de Centrale Bibliotheek Utrecht. “Ze hebben al een mooi bedrag gedoneerd voor de funding. We hebben ook tevens bedacht dat het beeld een plek moet krijgen in de nieuwe biblioteek op de Neude. We willen dat het beeld toegankelijk is. In de nieuwe bieb kan het niet snel beschadigd raken en staat het in het centrum van de stad. Bovendien kan die een educatieve functie vervullen met bijvoorbeeld voorleesochtenden.”

Win een Gouden Nijntje

Met nog twee dagen te gaan begint de tijd te dringen voor de inzamelingsactie. Speetjens: “Nu kan het nog. Iedereen vindt het heel leuk. Ik weet dan ook zeker dat het gaat lukken. Er moet nog een beetje bij. Het zou zo jammer zijn dat iedereen nu denkt dat de actie gaat lukken en dat het dan niet lukt! Trouwens, wist je al dat we een Gouden Nijntje ter waarde van 150 euro mogen verloten onder de donateurs?”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. NijntjeVoorUtrecht

  je kunt Nijntje steunen via http://www.eennijntjevoorutrecht.nl en elk bedrag helpt!

 2. Erwin

  Volgens mij is het helemaal niet zo dat iedereen Nijntje leuk vindt. Persoonlijk vind ik Nijntje uitermate vervelend en infantiel.

 3. Mikel

  Klopt. Kan die zakkenvuller Dick Bruna niet gewoon betalen?

 4. [email protected]

  Haahahahahahahahaha, je slaat de spijker op zijn kop Mikel, zo denk ik er ook over, Nijntje het foute Konijntje.

 5. Hans

  Nijntje heeft al meer aandacht dan het eigenlijk verdiend…waarom het geld van de crowdfunding niet besteden aan het grote Gouden Kalf van Theo Mackaay…dat zou de geldmachine van Dick Bruna pas echt sieren…een robuust Kalf naast het Nijntje van Dick…kunstwerken waar de Utrechters trots op mogen zijn

 6. [email protected]

  @Hans, goed idee, maar niet teveel betalen voor dit beeld, anders vergokt Theo het alleen maar.

 7. Bas

  Ha, het sentiment is wellicht iets extreem maar wel duidelijk. En ik kan het er ook niet anders dan mee eens zijn.

  Waarom moeten de burgers via een veiling doneren aan Unicef om een beeld te houden wat door de burgers betaald is? Dat beeld, hoe vies commercieel ook, is al van ons.

  Pak het op en zet het in de nieuwe bieb, dat lijkt mij een prima leuk idee aangezien de meeste azijnpissers hier waarschijnlijk nooit een bibliotheek van binnen zullen zien, want betaald mer subsidie dus stom, wordt er dan ook niet meer over gezeken. Dubbelhandig!

 8. Herman

  Wie heeft die Nijnen betaalt? Als dat de gemeente is geweest of er subsidiegeld was dan zijn die dingen al van de gemeenschap!

 9. Hans Oudwijk

  Stop de Nijnificatie. Alle Nijnen uit het straatbeeld en terug naar Voorleesboekië!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).