Het Centraal Museum heeft de komende twee weken ook een regenboogzebrapad. De kleuren op het pad in de museumtuin zijn aangebracht ter gelegenheid van het Midzomergracht festival wat vandaag begint. Ook is het regenboogzebrapad toegevoegd aan de collectie stadsgeschiedenis.
Het eerste permanente regenboogzebrapad ter wereld werd in 21 juni 2013 geopend tijdens de Pink skateparade door Pepijn Zwanenberg en staat voor de gedachte dat Utrecht een stad is waar iedereen welkom is, ongeacht geaardheid of overtuiging. Met het vijfjarig bestaan wordt het zebrapad toegevoegd aan de collectie stadsgeschiedenis van het Centraal Museum.
De officiële overhandiging vond vrijdag plaats in aanwezigheid van Marco Grob, zakelijk directeur Centraal Museum, Pepijn Zwanenberg, raadslid voor GroenLinks in Utrecht en Leon Bex, voorzitter Midzomergracht festival.
De directie, Bart Rutten en Marco Grob, is blij met de overdracht van het concept. Grob: “De gedachte achter het regenboogpad past binnen onze doelstelling om een toegankelijk museum voor iedereen te willen zijn. Rutten: “Het museum verzamelt objecten die een periode in de geschiedenis van Utrecht vertegenwoordigen en verwierf eerder in dat kader al het nijntje spandoek van de FC Utrecht-supporters en de trui van Hans Spekman. Het regenboogzebrapad is hierop een mooie aanvulling.”
Het regenboogzebrapad in de Lange Viestraat in Utrecht is op initiatief van GroenLinks aangelegd. Pepijn Zwanenberg, raadslid voor GroenLinks in Utrecht, vertelt: “Diversiteit vieren we niet alleen op bijzondere dagen of tijdens het Midzomergracht festival, maar élke dag. Het regenboogzebrapad past bij de sociale stad die Utrecht is en ik ben enorm trots dat het nu is opgenomen in de collectie van het Centraal Museum.”
Gekoppelde berichten
Bekijk hier het programma van de Canal Pride en Midzomergracht festival 2018 in Utrecht
Voor de 22e keer staat het Midzomergracht festival in Utrecht op het punt van beginnen.…
2 Reacties
ReagerenUtrecht een stad is waar iedereen welkom is, ongeacht geaardheid of overtuiging.
Nou ja… tenzij klimaatscepticus bent en van autorijden houdt natuurlijk.
Utrecht een stad is waar iedereen welkom is, ongeacht geaardheid of overtuiging.
Behalve in bepaalde wijken dan, daar kun je als LGBT-er maar beter wegblijven.