Onze filmtip van het jaar: Searching For Sugarman in Louis Hartlooper | De Utrechtse Internet Courant Onze filmtip van het jaar: Searching For Sugarman in Louis Hartlooper | De Utrechtse Internet Courant

Onze filmtip van het jaar: Searching For Sugarman in Louis Hartlooper

Onze filmtip van het jaar: Searching For Sugarman in Louis Hartlooper

In het Louis Hartlooper Complex draait momenteel “Searching For Sugarman”, een film die wat ons betreft tot de mooiste en spannendste van het jaar behoort.

Het gegeven: eind jaren zestig speelde de volmaakt onbekende singer/songwriter Rodriguez in rokerige bars in Detroit. Mensen uit zijn omgeving herinneren zich hem als een tamelijk mysterieus figuur, zonder vaste woonplaats en zonder een duidelijk doel. Hij was er en hij speelde zijn muziek. Dat veranderde toen twee producers een optreden bijwoonden en zagen dat hier een groot talent speelde. Minstens zo goed als Bob Dylan, misschien wel beter. Zij namen twee platen met hem op, die tot ieders verbijstering door bijna niemand werden gekocht.

Over en uit voor Rodriguez. Het verhaal ging dat hij zich tijdens een optreden een kogel door het hoofd schoot. Waar of niet waar? Niemand die het zeker wist. Dat veranderde toen een muziekjournalist en een eigenaar van een platenzaak een speurtocht naar Rodriguez begonnen. Die speurtocht is de essentie van deze film. De twee beginnen met nauwelijks enige informatie en eindigen tegen alle verwachtingen in uiteindelijk met de waarheid. Het verhaal dat ze ontdekken behoort tot één van de meest opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis. Zo onwaarschijnlijk en zo mooi dat je al kijkend denkt dat het verzonnen is. Maar nee, dit verhaal is echt. Kijk en verbaas je over wat een mens in zijn leven kan overkomen. Kippenvelmomenten!

Een hoopvolle film in deze donkere dagen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).