Pop-up restaurant aan de singel gaat er echt komen | De Utrechtse Internet Courant Pop-up restaurant aan de singel gaat er echt komen | De Utrechtse Internet Courant

Pop-up restaurant aan de singel gaat er echt komen

Pop-up restaurant aan de singel gaat er echt komen
Archieffoto DUIC
Het bleef even onduidelijk wat er nou precies zou komen op het braakliggende terrein bij het Paardenveld, maar het is nu duidelijk geworden. Er zal een pop-up restaurant worden geopend aan de singel. Het restaurant gaat Roost aan de Singel heten. Het streven is om op 1 september open te gaan, maar mocht dat niet lukken dan komt het restaurant er in ieder geval volgend jaar.

Het bleef even onduidelijk wat er nou precies zou komen op het braakliggende terrein bij het Paardenveld, maar het is nu duidelijk geworden. Er zal een pop-up restaurant worden geopend aan de singel. Het restaurant gaat Roost aan de Singel heten. Het streven is om op 1 september open te gaan, maar mocht dat niet lukken dan komt het restaurant er in ieder geval volgend jaar.

Het idee komt uit de koker van Sidney Rubens, mede-eigenaar en initiatiefnemer van Strand Oog In Al (Soia) en eigenaar van restaurant Brass en lunchroom VOER. Het braakliggend terrein was eigenlijk bestemd voor bioscoop De Kade. Dat plan ging echter niet door. Eerder zei Rubens al dat een pop-up restaurant uitstekend paste op de plek door het tijdelijke karakter. Hij benadrukt dat er geen stadsstrand komt op die plek.

Tegen Entree Magazine zegt de ondernemer geïnspireerd te zijn door een Zuid Afrikaanse ‘braai’, een combinatie van een buitenkeuken en barbecue. Het streven is om op 1 september open te gaan. Door de bouwvak zou het niet meer lukken om eerder open te gaan. “Mocht dat niet lukken, dan wordt het waarschijnlijk pas volgend jaar”, aldus Rubens. De overeenkomst loopt tot 31 oktober 2017. Het seizoen loopt van 1 april tot 31 oktober. “Als het een klein beetje meezit met zaken zoals stroom en riolering dan gaan we dit jaar nog bouwen.”

Roost zal een terras met buitenkeuken krijgen en het gebouw bestaat uit een aaneenschakeling van zeecontainers. Het terrein heeft een oppervlakte van 288 m2 en kan plaats bieden aan ongeveer 150 gasten.

Een artist impression van het pop-up restaurant
Een artist impression van het pop-up restaurant

19 Reacties

Reageren
 1. UtrechtseBert

  Wauw een restaurant; die hadden we nog niet in Utrecht. Hebben jullie nou echt niets beter voor zo’n schitterend stukje stad?

 2. UtrechtseTeun

  Wat loop je weer te zeuren UtrechtseBert. Ga lekker in Leidsche Rijn poepen.

 3. David

  Kom maar door met je suggesties, Bert.

 4. cameo

  De singel én omgeving erom heen zijn openbaar gebied. Dat betekent dus dat er geen hek omheen komt en het gebied gewoon vrij toegankelijk moet blijven. Dus ook zonder bestelling….
  Daarnaast: pop-up. = tijdelijk!.
  Het moet geen pretpark met feesten gaan worden zoals in Oog in Al. Wijk C houdt het in de gaten!!

 5. Ben E

  Het valt niet te begrijpen dat dit stukkie stad ook weer volgezet moet worden. Maak er toch een stadspark van. Een tweede Lepelenburg!

 6. UtrechtseWillem

  Wat is er mis met helemaal niks? Gewoon een grasveld, boompje erbij. Picknicktafels. Strandje. Prima toch?

 7. peter v

  Weer een gemiste kans van Groen Links.

  Maak de kade nou een mooi groen af, zet fonteinen met kleur in het water, zodat je ‘s avonds denkt…waauw….

  Geldt trouwens voor de hele stad, geef de stad eens een smoel. Ik ben jaloers als ik in steden als Rome, Barcelona , Lissabon, Zagreb etc komt….

  Ze zijn veels te druk met auto’tje pesten en van Utreg een fietsstad te maken. The core business vergeten ze.

 8. Bertje

  De poffertjestent van Victor Consael???????

 9. Gregor

  @Bertje
  U bent de enige met het beste voorstel. Bring back Victor Consael!

 10. Herman

  Inderdaad die poffertjestent zou een mooie optie zijn, bovendien is die nog pop up ook, alleen heette het toen nog demontabel….

 11. anna

  Een speelplek voor kinderen met een opvang De stad puilt al uit van de restaurants. Kunnen de ouders of meespelen of even winkelen.

 12. Jan

  Een mooi parkje aanleggen ,lekker groen met mooie paden en de
  Poffertjes tent van Victor Consael ! dat geeft een mooie uitstraling van zo’n gebied , dan zo’n smakeloos gebouwtje wat geplaats gaat worden !

 13. Sjonnie

  Inderdaad, waarom moet dit stukje nu ook weer worden volgebouwd. Maak er een mooi groen plekkie van. Een van de mooiste stukjes Utrecht is het Lepelenburg. Zo’n plek kan het hier ook worden.

 14. Mick

  Wat een onzin zeg, die opmerkingen over VOL bouwen.

  Ga er eens kijken: binnen het grote oppervlakte aan grond is afgebakend met zand waar het paviljoen moet komen. Ligplek genoeg over!

  Een gemis mijn inziens van Lepelenburg is juist een leuk tentje waar je iets kunt eten of drinken.

 15. Paul

  @peterv: huh? sinds wanneer geven auto’s een stad cachet? niet het 1e waar ik aan denk bij de steden die je noemt (ik ken ze allen)

 16. Brigitte

  @Mick
  Volbouwen is niet ondenkbaar hoor.
  Ik weet niet beter dan dat er nog steeds een verdienmodel op het terrein ligt (lees: grondverkoop). In de brochure van het Stationsgebied staat het in de verkoop. Net als de overkant, bij de Daalstraat, waar bewoners een spandoek hebben opgehangen met de tekst Daalsepark. Als drukmiddel naar de gemeente toe.
  De gemeente had alle kaarten gezet op de komst van de Kade bioscoop en er was blijkbaar geen plan B. De tijdelijke invulling met een restaurant is een leuk idee, maar lijkt ook een manier om op de korte termijn geen andere knopen door te hoeven hakken en alle opties open te houden.
  Je kan nu wel wat gras gaan inzaaien rondom de betonplaat voor het restaurant, alleen weet niemand nu wat er verder in de toekomst gebeuren gaat.

  Wat er zou moeten gebeuren is dat de toekomst van het gebied zo snel mogelijk door het college op de agenda wordt gezet. Zodat de beslissing kan worden genomen om het winstmodel eraf te halen en er een plan kan worden opgesteld om er definitief een parkje van te maken. Met of zonder pop-up.

 17. Lauk

  Groen, groen en nog eens groen. Relaxed groen, mooi groen, liefst blijvend groen. Restaurants zat!

 18. Mick

  @Brigitte: ik reageerde enkel op het gegeven dat een pop-up ding zoals nu beoogd niet gelijk ‘volbouwen’ is. Maar ben het wel met je eens verder dat het risico erin zit dat dit alsnog gaat gebeuren indien er verder gene plannen zijn.

  Laat het gras maar snel groen worden en mensen er gebruik van maken :-). Met een beetje geluk gaat er een groter publiek achter de parkplannen staan.

 19. Harmke

  Als het maar vooral groen wordt (en blijft); ook in en langs het water

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).