Popfestival Central Park vanaf komende editie in Park Transwijk | De Utrechtse Internet Courant Popfestival Central Park vanaf komende editie in Park Transwijk | De Utrechtse Internet Courant

Popfestival Central Park vanaf komende editie in Park Transwijk

Popfestival Central Park vanaf komende editie in Park Transwijk
Central Park/Nathan Reinds
Het popfestival Central Park wordt in het vervolg gehouden in Park Transwijk. De organisatie meldt dat het stadspark vanaf 23 mei de thuisbasis wordt van het festival.

Het popfestival Central Park wordt in het vervolg gehouden in Park Transwijk. De organisatie meldt dat het stadspark vanaf 23 mei de thuisbasis wordt van het festival.

De vroegere locatie van Central Park, Grasweide Strijkviertel, wordt een industrieterrein. De festivalorganisatie heeft in overleg met de gemeente besloten eerder naar de nieuwe locatie te gaan.

“Wij zijn enorm trots op onze nieuwe locatie. Transwijk draagt met al haar groen, grote vijver en een glooiende grasweide bij aan de parksfeer en beleving die we met het festival willen brengen”, zegt de organisatie.

Bezoekers en omwonenden geïnformeerd

De bezoekers die al tickets hebben gekocht krijgen bericht van de organisatie over de verhuizing. De omwonenden van Park Transwijk zijn inmiddels geïnformeerd.

De vorige editie van Central Park trok zo’n 20.000 bezoekers. Dit jaar treden op het festival onder meer Kensington, De Staat, DI-RECT en Kraantje Pappie op.

14 Reacties

Reageren
 1. P Donker

  Deze omwonende moest dit nieuws van DUIC vernemen.

  Ben tot op heden noch door de gemeente, noch door de organisatie geïnformeerd..

  Verder geen problemen met de komst van het festival overigens.

 2. Gerard Brugmans

  Als het gaat om de geluidsoverlast van muziekfestivals in Transwijk is iedereen in Utrecht (tot in Bunnik) ‘omwonende’. Maar ik heb nog niets vernomen van Central Park.

 3. A. Corneia

  “Grasweide Strijkviertel, wordt een industrieterrein.”
  Iemand hier meer informatie over? Is nu een mooi stuk om op uit te kijken vanaf het fietspad langs het water.

  Het stuk groen rondom P+R Papendorp wordt ook al volgebouwd… Steeds meer en meer mooie stukken verdwijnen in die omgeving, helaas…

 4. Utregter

  Weer een sterk staaltje van de gemeente Utrecht om geen inspraakronde etc. Te houden. Wordt al die festivals zo langzamerhand spuugzat!
  Daarnaast is die groene ruimte nodig om te kunnen blijven “ademen” in dit overvolle Utrecht.

 5. Koel Hoofd

  Wordt Transwijk het festival en pretpark van Utrecht?
  Want dit is niet de eerste ‘vermaakbeleving’ wat hier naar toe verkast.

 6. trol

  Prima park voor dat soort zaken. Ruimte, OV en fietsbereikbaarheid. Waarom wil altijd iedereen inspraak….als daar rekening mee gehouden wordt, gebeurt er niets meer. Geen bouw, geen festival, geen recreatie etc. Zolang dit binnen de normen blijft en een beetje op tijd is afgelopen en mensen zich gedragen (daar ligt namelijk het probleem, bij gedrag…) is er niets aan de hand toch?

  Verder een intens schraal festival der wansmaak, maar ieder zijn smaak natuurlijk.

 7. Herman

  Mooi plek, vlakbij de uitvalswegen, tram stopt voor de deur en veel sfeervoller dan een weiland.

  Kun je niet tegen feestjes, reuring en drukte, dat is wonen in een stad, ga dan lekker naar een Vinex oord. Die zijn er ook genoeg rond Utrecht, Leidsche Rijn, Houten…..

 8. MJPD

  @trol
  Ja belachelijk, bewoners die voor hun belangen opkomen en inspraak willen. Dat moeten we natuurlijk niet willen in een democratie… Niets aan de hand behalve het gedrag, en daar zit ‘m nou juist het probleem.

  @trol Herman
  Het park in deze buitenwijk van Utrecht is voor de bewoners, niet voor het zoveelste festival met matige dertien-in-een-dozijn artiesten. Daar hebben we o.a. Vredenburg voor.

 9. Gerard Brugmans

  @Herman:
  Wonen in de stad is echt wel meer dan feestjes, reuring en drukte. Soms is het leven niet zo leuk en er zijn dus ook mensen die om allerlei persoonlijke redenen niet altijd zitten te wachten op onnodige overlast. Het opeisen van de stad door de vermaakindustrie en hun junkies begint langzamerhand wel behoorlijk asociale vormen aan te nemen. De schaamteloze wijze waarop jij mensen als tweederangs burgers meent te kunnen verbannen naar Vinex oorden is daar ook weer een schrijnend voorbeeld van!

 10. Herman

  @Gerard, ik ken heel veel mensen die ziek zijn, andere problemen hebben en toch nog steeds voor geen goud de stad uit willen.
  Echte Utrechters mopperen en zeiken graag, maar weten wat wonen in de stad betekent en willen daar absoluut net weg.

 11. Karla

  Gerard Brugmans +1!

  Extra geluid heb je altijd in de stad, dat weet je als je er gaat wonen. Geluidsoverlast is wat anders, dat is vaak onnodig en komt over het algemeen van de vermaakindustrie in alle vormen.

 12. trol

  Ik ben wel benieuwd hoeveel overlastgevende evenementen er in dit geval in park Transwijk zijn? 3? en dan reken ik 5 mei even mee, want dat vindt iedereen in één keer wel prima.

  Dat is hetzelfde als dat er altijd moord en brand geschreeuwd wordt bij een nachtelijk evenement in de jaarbeurs. (2x per jaar?) Als die paar keer een probleem is, moet je echt bij jezelf te rade gaan en nagaan hoe zwaar je leven wel niet moet zijn. Geniet, pluk de dag en klaag met mate.

  Elke week een feest is iets anders, maar dat is hier niet aan de orde.

 13. Koel Hoofd

  @ Gerard Brugmans
  Maak je niet te druk.
  Millennials zijn alleen gevoed, de opvoeding is hun ontnomen vanwege de gemak en comfort beleving van de ouders.
  Ene premier Balkenende had het ooit al over ‘vervaging van normen en waarden’ want dat was toen al te zien in het gedrag van kleine kinderen.
  Dat spul is nu boven de 17 jaar en komt hier de beleving van een educatie opsnuiven.

 14. Trol

  Directe inspraak is er nooit geweest. Democratie hebben we in de vorm van vertegenwoordiging. Als overal inspraak voor gevraagd wordt, komt er simpelweg niets van de grond, omdat iedereen voor zijn eigen belang kiest. Verder wel benieuwd naar een ieders leeftijd als er geklaagd wordt over opvoeding en over millennials…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).