Premier Rutte opent bevrijdingsfestival Utrecht en Het Goede Doel treedt op | De Utrechtse Internet Courant Premier Rutte opent bevrijdingsfestival Utrecht en Het Goede Doel treedt op | De Utrechtse Internet Courant

Premier Rutte opent bevrijdingsfestival Utrecht en Het Goede Doel treedt op

Premier Rutte opent bevrijdingsfestival Utrecht en Het Goede Doel treedt op

Utrecht is dit jaar gastprovincie voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Om 13.00 uur zal premier Rutte op het Bevrijdingsfestival Utrecht de vrijheidsvlam ontsteken. Daarmee geeft Utrecht het startsein voor alle 14 landelijke Bevrijdingsfestivals met dit jaar als thema ‘Vrijheid spreek je af’.

Op het muziekprogramma staan Ambassadeurs van de Vrijheid: Chef’Special. Ook Utrechts glorie, Het Goede Doel geeft acte des presence. Daarnaast bestaat de sterke line-up uit de Handsome Poets, Nielson, Fresku, The Excitements, The Coup, Sunday Sun, Ewert and The Two Dragons,Rilan & the Bombardiers, John Coffey, The New Shining, Gnucci, Mozes and the Firstborn, Maison du Malheur, Mister and Mississippi en DJ St. Paul.

De Spreekstal – Slotdebat Vrijheidscolleges

Op 5 mei wordt de serie Vrijheidscolleges in het stadhuis afgesloten met een groots Slotdebat.Na een openingswoord door premier Rutte, worden sprekers Abdelkader Benali, Kustaw Bessems en Barbara Oomen uitgedaagd een verhouding te vinden tussen de vier Vrijheden van Roosevelt. Discussieer mee! Verder in de Spreekstal het Dichtersgilde, optredens van MasterPeace, DJ DNA en een hoorspel van Theatergroep Sonja.

Plein van de Vrijheid en Kinderfestival

Op het Plein van de Vrijheid kun je rondstruinen en een kijkje nemen bij organisaties als Amnesty International, de Vrede van Utrecht en het Veteranenfonds. Laat je inspireren door de Eternal Hug machine en de Vrede Express, en neem plaats in de photobooth van Upact.

Daarnaast vind je hier de festivalmarkt en kun je chillen in de Waterpijplounge. Alle kinderen zijn welkom in de stadsboerderij van Park Transwijk met van 12:00 – 18:00 uur optredens en activiteiten voor de kleinsten. Met Circus Diedom, Doezo?!, disco van Kidz-DJ, scratchen en schminken.

Duurzaam

Het Bevrijdingsfestival Utrecht wil bijdragen aan een duurzamere samenleving. Vorig jaar werd Bevrijdingsfestival Utrecht vanwege zijn actieve duurzaamheidsbeleid beloond met de Green Key Goud. Het festival is daarmee het eerste Bevrijdingsfestival van Nederland en het eerste festival in de provincie Utrecht met dit certificaat.

1 Reactie

Reageren
  1. Bill

    Ik mis alleen de Utrechtse helden van Kensington, verder top..!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).