Presentatie Wandelgids sporen van slavernij in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Presentatie Wandelgids sporen van slavernij in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Presentatie Wandelgids sporen van slavernij in Utrecht

Presentatie Wandelgids sporen van slavernij in Utrecht

In het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat presenteren het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht en Kosmopolis Utrecht op dinsdag 26 juni de tweetalige ‘Wandelgids sporen van slavernij in Utrecht’. Niet alleen Amsterdam en Middelburg kunnen vanwege hun havens met de geschiedenis van slavernij worden verbonden, ook in een stad als Utrecht zijn sporen van slavernij terug te vinden. 

De wandelgids beschrijft aan de hand van straten in de historische binnenstad van Utrecht in welke huizen VOC-dienaren, plantagehouders, voormalige slaven en vrijgelatenen uit zowel De Oost als De West en voorvechters voor de afschaffing van slavernij hebben gewoond. Aan de hand van een geïllustreerde plattegrond kan de Utrechtse inwoner en bezoeker op eigen gelegenheid wandelen langs de koloniale en slavernijgeschiedenis van de stad.

De lancering van de wandelgids gaat vergezeld met een uitbreiding van de website www.sporenvanslavernijutrecht.nl. Op deze site kan tevens een gratis app met een stadswandeling worden gedownload. De app van de slavernijroute door Utrecht is een gezamenlijk product van het Centre for the Humanities (UU) en Kosmopolis Utrecht. De wandelgids is tweetalig (Nederlands en Engels) en is voor particulieren verkrijgbaar bij boekhandels in Utrecht en via Uitgeverij Veerhuis.

1 Reactie

Reageren
  1. Peter

    Goedemiddag,

    Is de “gewone” wandeling ook te downloaden? Of hoe kan ik daar anders aan komen?

    Vriendelijke groet,
    Peter

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).