Programma Lombok Festival bekend | De Utrechtse Internet Courant Programma Lombok Festival bekend | De Utrechtse Internet Courant

Programma Lombok Festival bekend

Programma Lombok Festival bekend
Lombok Festival 2018. Foto: Melanie Marsman
Het Lombok Festival is dit jaar op vrijdag 8 november. Het gratis toegankelijke festival is een satellietprogramma van Le Guess Who? en moet een viering worden van de culturele diversiteit van de Utrechtse wijk.

Het Lombok Festival is dit jaar op vrijdag 8 november. Het gratis toegankelijke festival is een satellietprogramma van Le Guess Who? en moet een viering worden van de culturele diversiteit van de Utrechtse wijk.

Tijdens Lombok Festival zijn op verschillende locaties in de wijk optredens en activiteiten, met naast muziek ook exposities, poëzie, lezingen, dans en speciale samenwerkingen. De Ulu Moskee opent de deuren voor rondleidingen aan festivalbezoekers en op een eetmarkt op het Moskeeplein laten thuiskoks uit de wijk je proeven uit allerlei wereldkeukens.

Lombok Festival werd in 2017 opgericht met als doel om samen met de wijk een festival te organiseren. Deelnemende locaties – net als voorgaande jaren – zijn Molen de Ster, Antoniuskerk, De Voorkamer, Wishing Well West, Levantine, Ubuntuhuis en Kopi Susu. Nieuwe locaties in 2019 zijn er in de vorm van Perron West, Instock Utrecht en The Anthony Hotel. Kijk voor het hele programma op Facebook.

5 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Goed initiatief! Maar komen er veel verschillende culturen hun diversiteit vieren?

 2. Lombokker

  @Berend
  Bij dit evenement vooral wit publiek. De multiculti komt liever als er een straatmarkt is. Dat laatste vind ik zelf ook veel gezelliger.

 3. Koel Hoofd

  Welke culturele diversiteit? Lombok WAS cultureel divers voordat de linkse biologische gentry het ontdekte. Dit is een ordinair marketing feestje georganiseerd door witte mensen die er een goed gevoel van krijgen.

  Het is al sinds voor de zomer dodelijk stil op de Kanaalstraat.
  Niet goed voor de buurt en ondernemers! Gemeente, los dat eens op ipv wanbeleid in het kader van de links elitaire sokken beleving!

 4. Rottebert Peermans

  Bij een écht Lombokfestival horen lachgas, jonkos, wedstrijdjes foutparkeren en fietsers omver kegelen.

 5. Marcopolo

  Ja natuurlijk dit stijgt boven jullie hoofden. Diverse Lombokkers die hier al tientallen jaren wonen, van alle culturen vinden dit wel leuk omdat ze zo iets kunnen laten zien van hun talenten. Zijn jullie wel eens ergens gaan kijken op diverse lokatie, dan kan je zien wat hier gebeurd. En deze “mini gues who” is mede georganiseerd voor en door diverse culturen. Ga nou niet alles verzieken. Dit was weer genoeg negativiteit. Kom kijken en geniet van muziek, dans en kunst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).