Recordaantal bezoekers voor culturele instellingen in Utrecht; Een overzicht | De Utrechtse Internet Courant Recordaantal bezoekers voor culturele instellingen in Utrecht; Een overzicht | De Utrechtse Internet Courant

Recordaantal bezoekers voor culturele instellingen in Utrecht; Een overzicht

Recordaantal bezoekers voor culturele instellingen in Utrecht; Een overzicht
Het was een heel succesvol jaar voor culturele instellingen in Utrecht. In 2016 was al een groei in belangstelling voor kunst en cultuur te zien. Die trend heeft zich afgelopen jaar voortgezet. Zes Utrechtse trekpleisters haalden een recordaantal bezoekers.

Het was een heel succesvol jaar voor culturele instellingen in Utrecht. In 2016 was al een groei in belangstelling voor kunst en cultuur te zien. Die trend heeft zich afgelopen jaar voortgezet. Zes Utrechtse trekpleisters haalden een recordaantal bezoekers.

Tivoli Vredenburg

Het muziekpodium viert deze week een heel bijzondere mijlpaal. Zij hadden vorig jaar voor het eerst meer dan één miljoen bezoekers. Namelijk iets meer dan 1050.000. In 2018 verwachten zij weer een heel goed jaar. Er staan veel concerten van grote artiesten op de planning, maar ook nieuwe concepten zoals Out of the Blue, een klassiek concert met diner.

Spoorwegmuseum

Het was opnieuw een heel goed jaar voor het Spoorwegmuseum. De teller kwam dit jaar op 440.000 bezoekers, 5% meer dan vorig succesjaar. In 2017 heeft het museum een nieuw onderdeel geopend. In het Techlab kunnen bezoekers op interactieve wijze de techniek van treinen kunnen ontdekken.

Centraal Museum

Ook het Centraal Museum brak afgelopen jaar eigen records. Ze hadden in 2017 rond de 310.000 bezoekers, een stijging van 25.000 ten opzichte van 2016. De directie denkt dat de verbouwing en een aangescherpte koers hierbij geholpen hebben. Ook de deelname aan het jaar Van Mondriaan tot Dutch Design heeft volgens hem vruchten afgeworpen.

Catharijneconvent

Het religieus museum heeft in 2017 de magische grens van 150.000 bezoekers gepasseerd. Directeur Marieke van Schijndel sprak in december al vol trots over het groeiende succes van het museum dat al in 1979 opgericht werd. Veel bezoekers kwamen voor de iconische tentoonstelling ‘Maria’. Het was de grootste opgezette tentoonstelling tot nu toe en werd een daverend succes, met maar liefst 80.000 bezoekers.

Universiteitsmuseum 

Steeds meer mensen gaan op onderzoek uit in het Universiteitsmuseum Utrecht. Met ruim 74.000 bezoekers blijft de stijgende lijn van de afgelopen jaren erin. Afgelopen jaar was extra speciaal. Met de tentoonstelling SchimmelLAB werd gevierd dat Johanna Westerdijk 100 jaar geleden de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland werd. Het museum deelde 600 onderzoek kits uit aan bezoekers voor in de tuin en ontdekten zo 40 nieuwe schimmels. 

De Dom

Ook de deze Utrechtse kerk bleek weer een groot succes. Afgelopen jaar bezochten 420.000 mensen de Dom. Dat zijn er 35.000 meer dan in 2016. Naast alle kerkelijke activiteiten die gehouden worden, is de dagelijkse openstelling een van de belangrijkste speerpunten van de Dom. De ‘Open Dom’ is een uiting van kerkelijke gastvrijheid en wordt mede mogelijk gemaakt door 180 vrijwilligers uit stad en regio.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).