Rennen, ontdekken, foto’s maken en plezier hebben tijdens de Urban Trail in Utrecht Rennen, ontdekken, foto’s maken en plezier hebben tijdens de Urban Trail in Utrecht

Rennen, ontdekken, foto’s maken en plezier hebben tijdens de Urban Trail in Utrecht

Rennen, ontdekken, foto’s maken en plezier hebben tijdens de Urban Trail in Utrecht
Rennen, ontdekken, foto’s maken en plezier hebben; daar draaide het met name om tijdens de KLM Urban Trail. De deelnemers van dit hardloopevenement liepen maandagochtend door allerlei gebouwen en bijzondere plekken in en nabij de Utrechtse binnenstad.

Rennen, ontdekken, foto’s maken en plezier hebben; daar draaide het met name om tijdens de KLM Urban Trail. De deelnemers van dit hardloopevenement liepen maandagochtend door allerlei gebouwen en bijzondere plekken in en nabij de Utrechtse binnenstad.

“Je komt op locaties waar je normaal niet komt of niet mag komen”, zegt Joris van Veen van de organisatie. Het idee is dan ook dat de deelnemers tijdens dit evenement de stad op een ludieke manier Utrecht nog beter leren kennen.

De start was dit keer op de Catharijnesingel. Vanaf daar liepen de hardlopers door Hoog Catharijne, naar TivoliVredenburg. In het muziekpaleis werden zij getrakteerd op een optreden van een dj.

Tekst loopt door onder afbeelding

Douwe Egbertszaal

Vervolgens liep de route door de Utrechter en het naastgelegen BUNK Hotel. Na de Jeu de boules bar moesten de deelnemers een stuk over de straat lopen om vervolgens aan te komen bij de Stadsschouwburg. Velen waren aan de reacties te horen onder de indruk van de Douwe Egbertszaal.

Daarna liepen de hardlopers via speeltuin De Bloesem, naar het Spoorwegmuseum en het Centraal Museum, om via de Nicolaïkerk over de Lange Nieuwstraat naar de Domtoren te lopen. Via het Domplein liep de route naar de Domkerk en via de pandhof van de Dom renden de deelnemers richting Maesons.

De laatste gebouwen op de route waren Museum Speelklok, Bison Bowling en de Gertrudiskathedraal. Op de Catharijnesingel, vlakbij de start, konden de deelnemers weer op adem komen, nadat zij de finish overstaken.

Stadsschouwburg
De Utrechter
Domkerk
BUNK Hotel
Nicolaïkerk

7 Reacties

Reageren
 1. N.

  Waarom staat dit bericht op DUIC onder de categorie ‘Cultuur’? Heeft het daarmee iets van doen?

 2. Felix van Vugt

  Dat een sportevenement zich sponsoren door KLM, een fossiel bedrijf ✈️🛢😵, te midden van de klimaatcrisis 🌍 🔥 is een gotspe!

  Bij ongewijzigd beleid stevenen we af op 3 graden opwarming in 2100. ELKE zomer hebben we dan hittegolven van 50 °C. Nou dan is hardlopen echt doodlopen! 🥵🔥🌍☠️

  Bovendien gaan er ELK jaar meer mensen dood door luchtvervuiling door fossiel dan door roken 🚬 ☠️ 7 miljoen maar liefst! 😱 (bron: WHO)

  Partij voor de Dieren Utrecht heeft al gezorgd voor een verbod op fossiele reclame, maar sponsoren van evenementen valt hier niet onder. De KLM wurmt zich op die manier toch het straatbeeld in. En dat moet stoppen! Het moet niet meer normaal zijn om fossiel aan te prijzen, net zoals je geen reclame mag maken voor roken.

  Urban Trailrun, ga je diep schamen!

  https://www.ad.nl/utrecht/protest-tegen-sponsor-klm-bij-hardloopwedstrijd-in-utrecht-klimaatcrisis-wordt-alleen-maar-erger~ae3d31af/?s=09&referrer=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2F

 3. Annemieke

  Hoe kan het dat er in dit artikel niets staat over de geheel terechte kritiek op het feit dat KLM -grote luchtvervuiler en toekomstverwoester – een gezondheidsevenement sponsorde? Fossiele reclame mag niet meer in Utrecht. Diverse demonstranten en een deelnemer hebben dit laten zien. DUIC, steek je kop niet in het zand aub!

 4. Utrechtse Jantje

  Beste @ N , ik vind door de diverse musea , kerken en ‘n Schouwburg lopen echt wel onder cultuur vallen hoor , en daarbij is DUIC …’n brede springplank van alles wat er in Utrecht stad en omgeving speelt , dus ik begrijp je vijandige opmerking niet , en ben erg blij met de getoonde plaatjes …..

 5. Scherpschutter

  @Felix

  Ik heb een nieuwtje voor u. In het jaar 2100 bent u dood. Uw kinderen vermoedelijk ook al wel…Hoe denkt nu toch iemand de stuipen op het lijf te kunnen jagen (ik neem thans aan dat dit uw intentie is…) met absurde doempredicties over 80 jaar tijd, gebaseerd op modellen waarvan er nket (1) in de afgelopen 30 jaar zelfs ook maar 50% van de voorspelling haalde? Het is onnavolgbaar…LOL

  Dat begrijp ik nou nooit aan klimaatwappies hè? Hoe ingewikkeld is het nou helemaal om een doempredictie in elkaar te sleutelen die in ieder geval enige geloofwaardigheid heeft? Met dit soort Astrix en Obelix flauwekul (De Ziener) en een vliegreisbedrijf als een 6-jarige verwarren met een ‘fossiel bedrijf’ alsof het Shell is (koekkoek), komt u echt helemaal nergens! U jaagt er eerder gelovigen de klimaatkerk mee uit dan dat u er zieltjes mee wint.

  Ga nou eens terug naar de tekentafel en bedenk n eens simpelweg een ander sprookje (mensen zijn gek op verhaaltjes) dat in ieder geval nog enige basisgronding in de realiteit heeft, in plaats van goedkoop semantisme en wetenschappelijk-wichelroedelopen. Hoe moeilijk is het nu helemaal?

 6. Lexus

  @Utrechtse Jantje: hulde voor uw scherpzinnigheid. Volgens de brede opvatting van cultuur kan hijgend en zwetend ergens langs lopen — of het nu om een kerk, een schouwburg of een museum gaat — er beslist ook toe gerekend worden. Zo neemt iedereen deel. Weg met dat elitaire gedoe om je ergens echt in te willen verdiepen! Leve de fysieke krachtpatsers!

 7. wollie

  ik ben nu al dood en kan hier nog steeds posten. bugje in de website?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).