Slachtstraat Filmtheater wordt vrijdag 5 augustus feestelijk geopend met openluchtvoorstelling op de Neude Slachtstraat Filmtheater wordt vrijdag 5 augustus feestelijk geopend met openluchtvoorstelling op de Neude

Slachtstraat Filmtheater wordt vrijdag 5 augustus feestelijk geopend met openluchtvoorstelling op de Neude

Slachtstraat Filmtheater wordt vrijdag 5 augustus feestelijk geopend met openluchtvoorstelling op de Neude
Een van de zalen van Slachtstraat Filmtheater
Na zo’n drie maanden proefdraaien wordt Slachtstraat Filmtheater in Utrecht op vrijdag 5 augustus officieel geopend. Dat wordt onder meer gedaan met een gratis openluchtvoorstelling van de muzikale documentaire ‘Summer of Soul’.

Na zo’n drie maanden proefdraaien wordt Slachtstraat Filmtheater in Utrecht op vrijdag 5 augustus officieel geopend. Dat wordt onder meer gedaan met een gratis openluchtvoorstelling van de muzikale documentaire ‘Summer of Soul’.

Slachtstraat Filmtheater is te vinden op de oude plek van ’t Hoogt in het centrum van Utrecht. Ooit lagen er plannen om deze panden te verbouwen tot woningen maar het idee van het Utrechts Monumenten Fonds, eigenaar van het vastgoed, ging echter niet door. Jos Stelling, eigenaar van het Louis Hartlooper Complex en Springhaver, kwam toen met het idee om een nieuwe bioscoop met drie zalen te openen in het complex. Dat is nu Slachtstraat Filmtheater geworden.

In april konden genodigden al een kijkje nemen in de nieuwe bioscoop. Ondanks dat het er destijds al gebruiksklaar uitzag, moest er volgens Stelling nog veel gebeuren. “Alles werkt naar behoren en we zijn klaar voor het nieuwe filmseizoen”, is te lezen in een persbericht.

Summer of Soul

Om dit te vieren wordt vrijdagavond 5 augustus om 19.00 uur een filmquiz georganiseerd in het nieuwe filmtheater. Twee uur later begint de openluchtvoorstelling op de Neude die gratis te bezoeken is. “Hoewel wij zorgen voor wat banken, wordt een eigen stoel of zitzak aanbevolen”, aldus de initiatiefnemers.

Mensen krijgen de met een Oscar bekroonde documentaire Summer of Soul uit 2021 te zien. Deze film gaat over het Harlem Cultural Festival dat in 1969 werd georganiseerd. “De historische beelden zijn gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde.”

Bekijk hieronder de trailer van Summer of Soul.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Buurtbewoners

  Jos stelling is een van weinige horeca uitbaters in utrecht
  Die laat zien , dat horeca en beschaving nog steeds heel goed samen kunnen
  Een oase tussen de schreeuw en bral horeca in de binnenstad
  Hulde voor Jos stelling!!

 2. Fredy Melger

  Geweldig initiatief, fantastische film. Huilen!

 3. Hans

  Fantastische aanwinst voor de stad. Veel respect voor dhr. Stelling. De theaters van Jos Stelling tillen de stad Utrecht structureel op een hoger plan. Ook heeft Stelling een enorm talent voor de werving en selectie van zijn horecapersoneel. De mensen die in zijn etablissementen werken zijn allemaal vriendelijk en doen hun werk zonder uitzondering fantastisch goed. Je voelt je er altijd welkom, ook als je soms niet al teveel bijdraagt aan de omzet.

 4. passalacqua

  het is prachtig geworden, al diverse keren geweest voor een film en een drankje

 5. wollie

  bioscoop openen met een buitenluchtvoorstelling? da’s zoiets als je restaurant openen met een picknick…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).