Slag om Stukafest gestreden: Wooden soldiers treedt op tijdens het studentenkamerfestival | De Utrechtse Internet Courant Slag om Stukafest gestreden: Wooden soldiers treedt op tijdens het studentenkamerfestival | De Utrechtse Internet Courant

Slag om Stukafest gestreden: Wooden soldiers treedt op tijdens het studentenkamerfestival

Slag om Stukafest gestreden: Wooden soldiers treedt op tijdens het studentenkamerfestival

Café Hofman aan het Janskerkhof was gisteren het toneel van ‘De Slag om Stukafest’. Vier bands uit Utrecht gingen de strijd met elkaar aan voor de laatste plek in de programmering van het studentenkamerfestival. Het singer/songwriter collectief Wooden Soldiers ging er uiteindelijk met de prijs vandoor, en zal op 11 februari te bewonderen zijn in een van de studentenkamers die onze stad rijk is. 

De winnende band treedt op in de huiskamer van Marjolijn. ‘Het maakt mij niet uit wie er wint, maar ik ben wel erg benieuwd. Alle bands zijn gemotiveerd, omdat ze niet gewoon geboekt zijn maar er echt voor moeten vechten,’ aldus de studente Culturele en Maatschappelijkevorming.

Hoe later het wordt, hoe voller het café aan het Janskerkhof komt te staan. De band To Twelve creëert een intiem moment, door het publiek uit te nodigen om op de grond te gaan zitten. Ze krijgen het publiek goed mee, maar uiteindelijk is het de jury die beslist.

Wooden Soldiers zoekt grenzen op

‘Wauw, fantastisch!’ Agnes, de zangeres van Wooden Soldiers, glundert. Wooden Soldiers zal de laatste plek in de programmering van het festival bezetten. ‘Als ik eerlijk ben klonk het bandje To Twelve echt af, daar hebben we heel erg van genoten. We wisten niet waar de jury op zou letten, dus we zijn erg blij dat we hebben gewonnen.’ De jury roemt de singer/songwriters omdat zij grenzen op durven te zoeken en iets gewaagder zijn dan de rest van de bands. ‘Wooden Soldiers komt het best tot hun recht op de intieme setting van stukafest,’ aldus de jury.

Naast Wooden Soldiers, streden ook de bands Close-up, The Happy Few en To Twelve voor een plek op het festival. Sam Bakker, zanger en gitarist van de band Close-up vind het een leuke avond en drukker dan verwacht. ‘Wij zijn geen akoestische band, dus het was voor ons een uitdaging om op te treden in een akoestische setting. We hebben lekker gespeeld en zijn nu aan het genieten van de andere bandjes.’

Stukafest

Wooden Soldiers treedt 11 februari op in de huiskamer van Marjolijn. Een passe-partout voor het festival kost 14,- en hiermee krijg je toegang tot 3 studentenkamers en het eindfeest. Na de optredens is er een eindfeest in de EKKO. De volledige programmering van het festival vind je hier.

IMG_0789closeup

tootwelve

woodensoldiers

IMG_0822happyfew

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).